Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/407-3213

Szűrés
Gyümölcs hús színe
Termékenyülés
Érési időszak
Ellenálló képesség
Termés
Eredet
Mérete
Ültetési hely
Gyümölcs színe
Termés állaga
Konzisztencia
Méret
Ár (Ft)
2 990 Ft - 19 990 Ft
Termék státusza

Alma

Mit jelent az, hogy konténeres gyümölcstermő? Olyan növényekről van itt szó, amelyek műanyag cserépben, saját földlabdájukban nőttek, így azt átszőhették gyökereikkel, ezáltal pedig sokkal könnyebben alkalmazkodnak a kiültetéshez is. Másik előnyük, hogy a konténeres növényeket -a szabadgyökeresekkel ellentétben- bármikor elültethetjük, de mégsem szükséges őket egyből kiültetni. Szinte bármeddig tárolhatjuk őket a cserépben, csak a tápanyag utánpótlásról és a locsolásról kell gondoskodnunk.


224termék150
224termék150

Leggyakoribb alanyai az MM106 alany, majd M26. A vadalma szinte alig jelenik meg az almaalanyok között.


Termőalkata és termékenyülése: Virágzatait többnyire a vesszők csúcsán elhelyezkedő vegyes rügyekből fejlődő hajtáso­kon hozza, ritkábban hosszúvesszők oldalrügyeiből is. A vi­rágok száma a virágzatban 4-9, melyek közül 1-2 fejlődik gyümölccsé. Az almafajták gyakorlatilag önmeddők, idegen virágport kívánnak, illetve megfelelő porzófajtával jobban termékenyülnek. Rossz virágport adó fajta telepítése esetén még két, egymást termékenyítő jó virágport adó fajtát is kell melléje ültetnünk, hogy azok a telepített fő fajtán kívül egy­mást is megtermékenyíthessék.


Termőhely igénye: Az alma hőmérsékleti igénye nem túl ma­gas. Jól fejlődik és terem az alacsonyabb hőmérsékletű területeken is, mert a -20 C° alatti hőmérséklet sem tesz benne semmiféle kárt - egy-két kényesebb fajtát (Cox narancs renet, Londoni pepin stb.) kivéve. Napfényigénye tekintélyes. A Magyarországon jellemző évi 600-700 mm csapadék általában elegendő egy jó közepes terméshez. Az almafa a talaj iránt nem igényes. A homoktalajokon is megél, de leginkább, a középkötött vályogos agyag-, a vályog- és a nem túl kötött agyagtalajokon teremnek legjobban, ha a talajok víz­gazdálkodása megfelelő.


Betegségei és kártevői: Legfontosabb két betegsége, melyek ellen állandó védekezésre van szükség a varasodás és a liszt­harmat. Előbbi a csapadékos időszakokban, utóbbi a szárazabb, melegebb években tesz kárt; a Jonathán legsúlyosabb kártevője. A kártevők közül az almamoly és a különböző pajzs­tetvek, főként a kaliforniai pajzstetű okozza a legtöbb kárt. Ezek mellett gyakrabban előfordulnak a levéltetvek, a vértetű, a bimbólikasztó bogár, az eszelények, a sodrómolyok, a poloskaszagú almadarázs és az utóbbi években a takács­atka.

Választékunkban megtalálhatók a legjobb minőségű gyümölcsfák, amelyek garantálják a bőséges termést és a friss gyümölcsök élvezetét. Akár alma, körte, cseresznye, szőlő vagy diófákra van szüksége, nálunk megtalálja a legjobb fajtákat, de itt nem álltunk meg, olyan különleges gyümölcstermő fákkal is rendelkezünk, mint például banán, füge vagy kivi! Szakértő kertészeink segítenek a megfelelő fajták kiválasztásában, hogy a kertje évszaktól függetlenül mindig gyümölcsökkel terhes legyen.

Ha a dísznövények varázslatos világában szeretne kalandozni, válogasson kínálatunkban található díszfák és cserjék közül, amelyek nemcsak a kertet díszítik, hanem madarakat és pillangókat is vonzanak.. Az exkluzív és egyedi fajtáknak köszönhetően kertje garantáltan kitűnik majd a tömegből. Válasszon színpompás rózsáink közül, vagy varázsoljon virágba borult környezetet az elegáns levenduláinkkal.

Konyhakertje gazdagításához is biztosítunk széles választékot konyhakerti növényekből. Friss zöldségek és fűszernövények termesztése még soha nem volt ennyire egyszerű. Legyen szó paradicsomról, paprikáról, bazsalikomról vagy kakukkfűről, a legjobb minőségű növényeket kínáljuk, hogy otthoni kertjében mindig friss és ízletes terményeket szedhessen.

Csodakertész Barna Faiskola webáruházában nemcsak kiváló minőségű növényeket talál, hanem széles választékot kínálunk kertészeti kiegészítőkből is, amelyek segítenek Önnek a kert gondozásában és szebbé tételében. Többféle szerszám közül válogathat, amelyek hozzájárulnak a hatékony és könnyed munkavégzéshez. Szerszámaink kiváló minőségű anyagokból készülnek, hogy hosszú élettartamot és megbízhatóságot biztosítsanak.

Ha szeretne gondoskodni növényei öntözéséről, kínálunk különféle öntözőrendszerek és öntözési kiegészítőket. Ezek a kiegészítők segítenek hatékonyan és gazdaságosan öntözni kertjét, miközben megőrzik a vízforrásokat és elősegítik a víztakarékosságot.

Ne feledkezzünk meg a szakértelemről sem! Kínálatunkban találhatók olyan szakmai könyvek, amelyeket szakértőink is jó szívvel ajánlanak és segítenek hamarabb termőre fordítani kertje növényeit és megelőzni a betegségeket.

Rólunk mondták vásárlóink