Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
5.290 Ft
Menny.:db

Bollwilleri csoda mogyoró - Konténeres

Elérhetőség: Nincs raktáron

Érés / fogyasztási idő: Szeptember közepe
Termékenyülés: pollenadó szükséges lehet: Cosford
Termőképesség: jó, korán termőre fordul
Felhasználás: nyersen, jól tárolható
Ajánlott termőtáj: bárhol az országban
Ellenállóképesség: egészséges, betegségre nem hajlamos

Kiszerelés:
Konténeres
Mérete:
Nagy konténeres
5.290 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Eredet: A Bollwilleri csoda magyar szelektálása.
Termesztése: A termés mennyisége nem elsősorban a virágok mennyiségétől függ, hanem a termővesszők hosszától és a termékenyülés eredményességétől. Vegyes rügyei a vesszők oldalán helyezkedik el, ezért mindig nagy számban találhatók nővirágok. Ezek termékenyülése azonban a nővirágot hozó vesszők hosszától függ. A legjobban termékenyülnek a 15-25 cm hosszúságú vesszőkön fejlődő virágok. Az ennél rövidebb vagy hosszabb vesszőkön található nővirágok mennyisége nem csak kevesebb, de rosszabbul is termékenyül. Az 50-70 cm hosszú vesszőkön általában termés nem várható.
A mogyoró virágzása az összes gyümölcsfaj közül a legkorábbi. A megporzást a szél végzi (nem rovarok). A különböző ivarú virágok nyugalmi ideje és a fejlődésükhöz szükséges hőmérsékleti optimum is eltérő, ezért a hím és a nővirágok nem egy időben nyílnak. A nő- és a hímvirágok nyílásban megelőzhetik egymást. Magasabb hőmérsékleten a hímvirágok fejlődése gyorsul föl, ezért az együttvirágzás ideje lecsökken és kisebb esélye van a saját virágporral való megtermékenyítésre. A biztonságos megporzás érdekében hasznos, ha több fajta ültetésére kerül sor, pl. Cosford.
Leírás: Virágait lombfakadás előtt hozza, szélmegporzású. Bokra erős növekedésű, sok sarjat nevel, melyről továbbszaporítható. Korán fordul termőre.
Gyümölcse: Makkja nagy (20 mm hosszú, 18 mm széles), kúp alakú. Héja 17 mm vastag, kemény, durva rostú. Magbele 50 %-a a termésnek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére