Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Meggy

A cseresznyéhez és meggyhez ma két alanyt használunk úgy, mint a vadcseresznyét és a sajmeggyet. A telepítéseket nem szabad egyetlen fajtá­val végezni, hanem porzófajtákkal váltakozó sorokban kell ültetnünk. A művelés a fák 3-4 évig tartó koronaalakító metszéséből, majd a teljesen lecsökkentett ritkító metszés­ből áll.

Termőhely-igénye: A cseresznye és meggy hideg éghajlat alatt nem terem. Azokon a területeken díszlik jól, ahol az évi középhőmérséklet a 8-10 C°-ot eléri és bőséges a nap­fényes órák száma (1800 óra). A csapadék-igénye nem nagy, nem haladja meg a Magyarországon jellemző évi 500-600 mm-t. A csapadékra na­gyon érzékeny a virágzás és terméskötés, majd a gyümölcs­érés idején, ami jelentős károkat okozhat a termésben. Talaj-igénye mindkét gyümölcsnemnek a meleg, könnyű homoktalaj, löszön kialakult vályogos agyag vagy agyagos homoktalaj, ha tápanyagban nem túl szegények és elegendő meszet és humuszt tartalmaznak. A talajvízszint vagy a vízzáró talajréteg mélysége cseresznye alatt 2,5-4, meggy alatt 1,5-3 m-nél a legmegfelelőbb.

Betegségei és károsítói: Betegségei közül a monília a legveszé­lyesebb, különösen a meggy moníliája okozhat súlyos káro­kat a virágzás idején. Kisebb jelentőségű károk keletkezhet­nek a levéllyukasztó-gomba fellépésétől. A kártevők közül a cseresznyelégy a legszámottevőbb károsító.

Rendezés:

Achat® meggy - Konténeres

Utolsó 1 db raktáron
13.957 Ft

Törpe meggy/Balkon meggy

Nincs raktáron
11.990 Ft
Az oldal tetejére