Leírás
Származás: Kecskemét-Vacsi hegyen begyűjtött őszibarack fajta, melyet id. Csertő Gyula szelektált és mentett meg.
Gyümölcse: közepes méretű, erősen szőrös héjú. Ízletes.
Érési idő: szeptember vége
A Kecskeméti vérbarack egy különleges, magyarországi fajta. Sötétpiros bőrrel és világos piros hússal rendelkezik, ami édes-savanyú íze miatt nagyon kedvelt. Az alacsony cukortartalmának köszönhetően ideális diabéteszesek számára is. A Kecskeméti vérbarackot jól lehet fagyasztani vagy aszalni is, de frissen is nagyon finom. Nagyszerű desszertekhez és salátákhoz is használható, de akik inkább az egyszerűbb ételeket részesítenek előnyben, azoknak is tetszeni fog ezzel a gyümölccsel való falatozás!
Vélemények
2022. 09. 25.
-
Réka
Csodás kis fa! Szabadgyökeresen vettem 2019 végén, és homoktalajba került, de a szürkevíz-elszivárogtató csövünk közelébe. Azt hittem, csak jövőre vagy azután fordul termőre, de idén már lett rajta termés! Nagyon finom, és olyankor érik, amikor már kevesebb a kertben a gyümölcs.