Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
8.990 Ft
Menny.:db
Szabad gyökeres növények - infó
KONTÉNERES NÖVÉNYEK - INFÓ

Nyári fontos alma - Konténeres

Szétterülő habitusú koronát nevel. Gyümölcse nagy vagy igen nagy, átlagosan 25 dkg-os. Neve is innen ered: egyes gyümölcsei 1 fontnyi súlyúak, fél kilónyiak. Héja világoszöld, napos oldalán pirossal csíkozott. Húsa kemény, roppanó, bőlevű, erősen savas. Magas savtartalma miatt elsősorban süteményekbe (Rétesalma), levesekbe, lekvárnak és egyéb módon feldolgozva ajánlott.

Alany: Vadalma magonc

Érés / fogyasztási idő: nyári, augusztus
Termékenyülés: jól termékenyül, jó pollenadó, porozó fajtái a Starking, Téli arany parmen
Termőképesség: későn fordul termőre, bőven terem, de termésingadozásra (alternancia) hajlamos
Felhasználás: konyhai, rétes, almaleves, befőtt, ecet
Ajánlott termőtáj: igénytelen
Ellenállóképessége: edzett

Elérhetőség: Nincs raktáron
Kontéres / szabadgyökerű
Konténeres
Mérete
Normál konténeres
8.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Leírás

Faj: Malus domestica

További nevei: Nyári fontos, Fontos alma, Tüköralma, Rétesalma, Lothringer rambour, Pfundapfel, Backapfel, Tellerapfel, Rambour franc, Rambour raye, Rambour d été
Származás: 16. század, bizonytalan származású, évszázadok óta ismert, de nagyon sokan a Kárpát-medencében keletkezett fajtának tekintik.
Érés: augusztus elején kezd érni, szakaszosan szedhető, nem túl éretten szedve 3-4 hétig is pincében eltartható.
Leírása: fája erős növekedésű, szétterülő habitusú koronát nevel. Termőhely iránt kevéssé érzékeny.
Gyümölcse: nagy vagy igen nagy, átlagosan 25 dkg-os. Neve is innen ered: egyes gyümölcsei 1 fontnyi súlyúak, fél kilónyiak. Héja világoszöld, napos oldalán pirossal csíkozott. Húsa kemény, roppanó, bőlevű, erősen savas. Magas savtartalma miatt elsősorban süteményekbe (Rétesalma), levesekbe, lekvárnak és egyéb módon feldolgozva ajánlott.

Az oldal tetejére