Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/407-3213

Parfum Bonneure szamóca csomag (3db/csomag) - Konténeres

Telefonos ügyfélszolgálatÜgyfélszolgálat: +36-20/586-9493

E fajtának az egyik érdekessége a nagyon kései érés, így egy korábban érő fajtával (pl. PARFUM SCHWEIZERHERZ) összeültetve, folyamatos gyümölcsellátást biztosíthatunk május közepétől, július elejéig. Íze kifjezetten édes, gyümölcsös aromával. Bőven terem nagy vagy nagyon nagy bogyókat, így a befőzés remek alapanyaga. Házikertek számára nemesített egyszer termő fajta.

1 csomag 3 db szamócát tartalmaz

Származás: 
Leírás: kifejezetten nagy szemű, édes
Termőhely: jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag
Fényigény: napos, félárnyékos fekvés
Felhasználás: friss fogyasztás, dzsem, fagyasztás
Érési idő: június közepétől néhány hétig, kései
Ültetési távolság: 30x30 cm
Szállítás: 9×9-es cserép, 3 db/csomag
Ellenállóképesség:

Vásárolja meg most kedvező áron Parfum Bonneure szamóca csomag (3db/csomag) - Konténeres termékünket és válogasson további gyönyörű növényeink és kiegészítőink közül és máris élvezheti a természet szépségét és a kertészkezdés örömét!

Videó
Nincs raktáron
4 490 Ft
Érdeklődjön
vagy
Ingyen szállítás

Rendeljen ingyen szállítással 25.000 forinttól

Több, mint 300 féle gyümölcsfa

Több, mint 300 fajta gyümölcsfából válogathat

Szakértői ügyfélszolgálat

Kérje szakértőnk segítségét a +36-20/407-3213 számon

Őseink hagyatéka

Ősi magyar gyümölcsfákat termesztünk

Parfum Bonneure szamóca csomag (3db/csomag) - Konténeres leírása

Milyen talajt szeret a szamóca?


A szamóca legjobban laza, tápanyagdús, semleges kémhatású talajt kedveli. Termesztésére viszont nem alkalmas a túlságosan kötött, hideg, mélyfekvésű, köves vagy aszályra hajló talaj.  A lúgos talajokon szenved, és gyorsan elpusztul.


Nagyon fontos ültetéskor a sok tápanyag. Saját komposztot keverjünk komposztált trágyával, trágyagranulátummal és dolgozzuk a talajba. Virágzás előtt érdemes akár csalánlével tápoldatozni.


Mikor ültessük?


A szabadgyökeres palántákat augusztustól októberig lehet ültetni, hogy a tél beállta előtt még jól begyökeresedjenek és a következő tavaszon már termést érlelnek.


Másik lehetőség: kora tavasszal a frigo palánták ültetése, melyek hűtőházban kapták meg a terméshozáshoz szükséges hideghatást. Mi is ezt tettük, a frigo palántákat április elején konténerekbe ültettük, amelyek így időkorlát nélkül kiültethetők a szabadbföldbe.


Hogyan ültessük a szamócát?


A szamócánál nagyon fontos az ültetési mélység betartása. A mélyre ültetett palánták gyakran azért nem erednek meg, mert a tenyészcsúcs (szívlevél) föld alá kerül, befullad és elpusztul, ha pedig a palánták magasra kerülnek, gyorsan kiszáradnak. A palántákat ezért olyan mélyre kell ültetni, ahogyan eredetileg a konténerben voltak.

Sík vagy bakhátas termesztés?


Az egyszer termő fajtákat a biokertekben hagyományos síkművelésben szokták szalmamulcs takarással. Itt a mulcs leginkább a gyümölcs védelmére szolgál, hogy az eső, vagy locsolóvíz ne verje fel rá a talajszemcséket és kórokozókat.


A bakhátas művelés nagyobb  és korábbi termést nyújt.


Fólia vagy szalmatakarás?


A fólia praktikus, az indák nem tudnak úgy legyökeresedni, nem gyomosodik. De a saját tapasztalatom, hogy nem tudtam annyi vizet adni, amennyi elegendő lett volna. A szalmatakarás környezetbarát, nemcsak takar, de a szalma folyamatos bomlása, támogatja a talaj mikrobiológiáját is. A vegetáció során a szalmát többször is pótolni kell.


Ültetési távolság


Soros ültetés: 40-50 cm sortávolság, 30 cm tőtávolság. (40x30 cm)


Ikersoros: az ikersorok között kényelmesen el lehessen járni az 50-60 cm, 20 cm ikersor távolság, és 30 cm tőtávolság. (50x20x30 cm)


 


Víz és még több víz!


Ha vastagon mulcsozunk 20-25 cm, akkor a talaj nedvesen tartása nem akkora gond. De a nyári hőségben nagyon oda kell figyel az öntözésre, hiszen a szamóca gyökerei nincsenek mélyen, és ebben az időszakban készül fel a következő év terméshozására.


 


Meddig terem?


Az ültetést követő első évben kevesebbet, a második-harmadik évben a legtöbbet. Ezután már nem érdemes bent tartani, mert a bogyók elaprózódnak.


Egyszer termők május-júniusban néhány hét alatt leteremnek, szép nagy bogyókkal dicsekednek.


A folytontermők szinte folyamatosan hozzák a termést, de ezek inkább csemegézésre elegendőek, befőzéshez nem igazán.


Csigakérdés


A csigákkal lehet versenyt enni, vagy lehet nekik csapdát állítani sörrel töltött edények földbesüllyesztésével.


Szaporítás


Ha egyszer sikerült valami nagyon fonom fajtára szert tenni, akkor azokat a töveket jelöljük meg és az indák alá tegyünk földdel töltött cserept, az indákat rögzitsük nagyobb kavicsokkal a talajhoz. Majd néhány hét múlva leválaszthatjukaz az anyanövényről és a végleges helyükre ültethetjük. Egyébként a kacsokat vágjuk le, különben az anyanövénytől vonnak el tápanyagot.
Parfum Bonneure szamóca csomag (3db/csomag) - Konténeres adatai
Mérete
Kis konténeres
Cikkszám
pf-csomag-Parfum_Bonneure
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek