Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/407-3213

Szűrés
Gyümölcs hús színe
Termékenyülés
Érési időszak
Ellenálló képesség
Termés
Eredet
Mérete
Ültetési hely
Gyümölcs színe
Konzisztencia
Magvaválóság
Ár (Ft)
8 990 Ft - 17 990 Ft
Termék státusza

Szilva

Mit jelent az, hogy konténeres gyümölcstermő? Olyan növényekről van itt szó, amelyek műanyag cserépben, saját földlabdájukban nőttek, így azt átszőhették gyökereikkel, ezáltal pedig sokkal könnyebben alkalmazkodnak a kiültetéshez is. Másik előnyük, hogy a konténeres növényeket -a szabadgyökeresekkel ellentétben- bármikor elültethetjük, de mégsem szükséges őket egyből kiültetni. Szinte bármeddig tárolhatjuk őket a cserépben, csak a tápanyag utánpótlásról és a locsolásról kell gondoskodnunk.


68termék150
68termék150

Nálunk a faiskolai termesztésben úgyszólván egyedüli alanya a myrobalán szilva. Majdnem teljesen kiszorult a faiskolákból a régebben elter­jedt St. Julién szilva-alany. A házikerti és a szórványban álló fák túlnyomó része gyökérsarjról nőtt fel. Metszése 3-4 évig tartó korona­alakító metszésből, később gyenge ritkító metszésből áll.


Termőhely-igénye: A szilvafajták hőmérsékleti igénye nem azonos. A ringlóféléké magasabb, a többi kisebb-nagyobb gyümölcsű szilvafajta alacsonyabb hőmérsékleten is jól díszlik. Csapadékigényük nagyjából azonos és 700-800 mm körül van, jó vízgazdálkodású talajokon azonban jóval kevesebbel is beérik. A talaj iránt nem igényesek. A homok-, középkötött vályog-, de a nem túl kötött agyagtalajokon is egyaránt jól fejlődnek, ha jelentékeny vízigényük biztosított. A száraz természetű talajokon is megélnek, de termésüket még az érés előtt jelentős részben lehullatják. Túl nyirkos talajon, fagy­zugos területen jelentős fagykárokat szenvedhetnek.


Betegségei, károsítói: Leggyakoribb betegsége, különösen csa­padékos években, kivált egyes ringlóféléken a monilia, amely a gyümölcsöt teszi tönkre. Sokszor előfordul azonkívül a levél-lyukasztó gomba, a szilva táskásodása és a vörös levélfol­tosság. Kártevői közül leggyakoribbak a pajzstetvek, a szil­vamoly és a poloskaszagú szilvadarázs; utóbbiak a gyümölcs férgesedését és kellő védekezés hiányában tömeges hullását okozhatják. Kisebb mértékben tesznek kárt, elsősorban a lombozatban, az amerikai szövőlepke és a takácsatka.

Választékunkban megtalálhatók a legjobb minőségű gyümölcsfák, amelyek garantálják a bőséges termést és a friss gyümölcsök élvezetét. Akár alma, körte, cseresznye, szőlő vagy diófákra van szüksége, nálunk megtalálja a legjobb fajtákat, de itt nem álltunk meg, olyan különleges gyümölcstermő fákkal is rendelkezünk, mint például banán, füge vagy kivi! Szakértő kertészeink segítenek a megfelelő fajták kiválasztásában, hogy a kertje évszaktól függetlenül mindig gyümölcsökkel terhes legyen.

Ha a dísznövények varázslatos világában szeretne kalandozni, válogasson kínálatunkban található díszfák és cserjék közül, amelyek nemcsak a kertet díszítik, hanem madarakat és pillangókat is vonzanak.. Az exkluzív és egyedi fajtáknak köszönhetően kertje garantáltan kitűnik majd a tömegből. Válasszon színpompás rózsáink közül, vagy varázsoljon virágba borult környezetet az elegáns levenduláinkkal.

Konyhakertje gazdagításához is biztosítunk széles választékot konyhakerti növényekből. Friss zöldségek és fűszernövények termesztése még soha nem volt ennyire egyszerű. Legyen szó paradicsomról, paprikáról, bazsalikomról vagy kakukkfűről, a legjobb minőségű növényeket kínáljuk, hogy otthoni kertjében mindig friss és ízletes terményeket szedhessen.

Csodakertész Barna Faiskola webáruházában nemcsak kiváló minőségű növényeket talál, hanem széles választékot kínálunk kertészeti kiegészítőkből is, amelyek segítenek Önnek a kert gondozásában és szebbé tételében. Többféle szerszám közül válogathat, amelyek hozzájárulnak a hatékony és könnyed munkavégzéshez. Szerszámaink kiváló minőségű anyagokból készülnek, hogy hosszú élettartamot és megbízhatóságot biztosítsanak.

Ha szeretne gondoskodni növényei öntözéséről, kínálunk különféle öntözőrendszerek és öntözési kiegészítőket. Ezek a kiegészítők segítenek hatékonyan és gazdaságosan öntözni kertjét, miközben megőrzik a vízforrásokat és elősegítik a víztakarékosságot.

Ne feledkezzünk meg a szakértelemről sem! Kínálatunkban találhatók olyan szakmai könyvek, amelyeket szakértőink is jó szívvel ajánlanak és segítenek hamarabb termőre fordítani kertje növényeit és megelőzni a betegségeket.

Rólunk mondták vásárlóink