Ez aztán a sárgabarack! Kiváló ízű, lédús, lekvárnak való. Késeisége miatt kevésbé veszélyeztetik a kései fagyok és a betegségekkel szemben is ellenálló.
Termékenyülés: öntermékeny fajta, természetes termőképessége 76,3%, öntermékenysége 47,1%, beporzót nem igényel, középidejű
Termőképesség: igazán bőtermő
Érési idő: nagyon késői érésű, július 27-augusztus 15.
Gyümölcse: szív alakú, közepes méretű (45,0-57,5 g), narancssárga héjú, a napos oldalon kárminvörössel mosott; húsa narancssárga, közepes keménységű és állagú, erősen aromás, nagyon lédús elválik a magtól; a mag közepes méretű, kerek alakú, édes
Felhasználás: friss fogyasztásra és különböző formákban történő feldolgozásra javasoljuk (édességek, lekvárok, nektár, kompót)
Ajánlott termőhely: A kajszikra általánosan jellemző, hogy ott termelhetőek, ahol az éves középhőmérséklet eléri vagy meghaladja a 10 ℃-ot, nyáron pedig a 18 ℃-ot. A fa virágai és a kötődött gyümölcsök -2, -3 ℃-nál hidegebbet nem bírnak elviselni. Talajigényéről elmondható, hogy legkedvezőbbek a meleg, könnyű, homokos, jó levegőgazdálkodású talajok, melyekben nem túl nagy mélységben (100-150 cm) jó vízgazdálkodású, ásványi anyagokban gazdag agyagréteg húzódik.
Ellenállóképesség: betegségekkel szemben ellenálló