A Badacsonyi ropogós cseresznye nagyon hasonló a Germersdorfi óriás cseresznyefajtához. Ahhoz hasonlóan nagyméretű, ízletes, ropogós gyümölcsöket terem, de koronája idős korban lehajló.
Termékenyülés: önmeddő (porzó fajták: Márki korai, Hedelfingeni óriás, Jaboulay)
Érési idő: június vége-július eleje
Termőképesség: gyenge termőképességű
Gyümölcse: gyümölcse nagy vagy középnagy, gömb alakú, felülete a kocsány felőli oldalon hullámos; alapszíne bordópiros, nagyrészén sötétbordóval fedett; kocsánya hosszú; húsa bordópiros, roppanóbb, mint a Badacsonyi óriás cseresznyefajtáé, leves, magvaváló; íze kellemes, gyengén savas, romás, kis kesernyés utóízzel
Felhasználás: friss fogyasztás, konyhai feldolgozás, befőtt készítés, piacos cseresznyefajta
Ajánlott termőhely: meleg, tápanyagokkal jól ellátott, meszet és humuszt tartalmazó könnyű homoktalaj, löszön kialakult vályogos agyag vagy agyagos homok talaj, a megfelelő számára. A talajvízszint vagy a vízzáró talajréteg mélysége 1,5-3 m-nél a leginkább megfelelő. Csapadék igénye nem nagy, de virágzás és terméskötés idején nagyon érzékeny a megfelelő vízmennyiségre.
Ellenállóképesség: kissé fagyérzékeny, a cseresznyelégy megdézsmálja