Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/407-3213

Érdeslevelű hortenzia - Hydrangea aspera ’Rosemary Foster’PBR - Konténeres

Telefonos ügyfélszolgálatÜgyfélszolgálat: +36-20/586-9493

A Hydrangea aspera ’Rosemary Foster’ egy kiváló hortenziafajta, amit nagyon szívós, kompakt növekedése és egyenletes virágzása tesz különösen értékes dísznövénnyé. Ez a hortenzia egy csodálatos megjelenésű dísznövény!

Jellemző: ellenálló,mésztűrő, virág, lombozat

Tudományos név: Hydrangea aspera ’Rosemary Foster’

Magyar név: Érdeslevelű hortenzia
Származás: Maurice Foster (feleségéről nevezte el), Anglia. A Hydrangea aspera Dél- és Kelet-Ázsia nagy területeiről származik, ahol nagy változatosságot mutat; a  hortenziafélék családjába tartozó nagy és szívós cserje. A nagy levelű, gömb alakú virágzatokat nevelő hortenziák közeli rokona.
Amiért szeretjük: nehéz ellenállni ennek a kevés gondozást igénylő, mégis nagyon mutatós hortenzának. Nem csupán a levelei csodaszépek nyáron és ősszel, de virágai is lenyűgöznek.
Virág: a lenyűgöző virágok nagy, felfordított, gazdag mályvakék színű, fehér sugárvirágú virágzatokban fejlődnek júniustól szeptemberig 
Leírás: a cserje viszonylag alacsony, kompakt növekedésű (1,2 m), nagyon sok elágazással; virágfejei laposak és különösen sűrűek. A nagy levelek impozáns megjelenésűek hosszúkásak, lándzsás alakúak, nagyon finom fogakkal, enyhén pelyhesek, inkább az alsó oldalon (levélfonák) csokoládébarna színűek, később mélyszürke zöld színűek, nemezelt szárral, ősszel borostyánsárgák, majd arany árnyalatúvá válnak.
Felhasználás: ez a hortenzia kis méretével ideális minden méretű kertben. Ültethető virágágyásokba, ösvény mellé, bejárat közelébe, vagy akár egy nagy cserépbe a teraszon.
Fényigény: félárnyék, árnyék; hűvös környezet. Az enyhén meszes talajt is elviseli!
Ajánlott termőhely: nedves, üde talajt kedvel. A virág színeződését a talaj kémhatása a többi hortenziától eltérően kevéssé befolyásolja
Ültetési távolság: 0,8-1 m
Ellenállóképesség: egészséges; védett helyre ültessük, mert nem bírja a nyílt helyeket vagy a központi/északi fekvést. A növény akár -15°C-ig is ellenáll a hidegnek
Gondozás: az ültetés alkalmával gondosan készítsük elő a talajt. Más gondozást nem igényel
Helye az erdőkertben: mutatós, helyet találjunk neki a ház közelében
Megjegyzés:

Szállítási méret: 2 liter; 30-40 cm növényméret

Vásárolja meg most kedvező áron Érdeslevelű hortenzia - Hydrangea aspera ’Rosemary Foster’PBR - Konténeres termékünket és válogasson további gyönyörű növényeink és kiegészítőink közül és máris élvezheti a természet szépségét és a kertészkezdés örömét!

Nincs raktáron
9 990 Ft
Érdeklődjön
vagy
Ingyen szállítás

Rendeljen ingyen szállítással 25.000 forinttól

Több, mint 300 féle gyümölcsfa

Több, mint 300 fajta gyümölcsfából válogathat

Szakértői ügyfélszolgálat

Kérje szakértőnk segítségét a +36-20/407-3213 számon

Őseink hagyatéka

Ősi magyar gyümölcsfákat termesztünk

Érdeslevelű hortenzia - Hydrangea aspera ’Rosemary Foster’PBR - Konténeres adatai
Cikkszám
GAS-Hydrangea-1321-Kont
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek