Saját tapasztalatból állítom, hogy a legízletesebb, festő levű hazai nemesítésű, kemény, ropogós húsú cseresznyefajta.
Termékenyülés: középkésőn; önmeddő, porzó fajtái a Stella, Solymári gömbölyű, Hedelfingeni óris, Germersdorfi 3., Linda
Érési idő: június közepe
Gyümölcse: nagyméretű, kemény, ropogós, éretten bordópiros, húsa sötétpiros, a Bigarreau burlat fajtánál jóval keményebb, lédús, festőlevű, magvaváló; lapított gömb alakú, általában 24 mm átmérőjű, íze édes-savas
Felhasználás: elsősorban friss fogyasztásra javasoljuk, de felhasználható fagyasztásra és befőzésre is
Ajánlott termőhely: meleg, tápanyagokkal jól ellátott, meszet és humuszt tartalmazó könnyű homoktalaj, löszön kialakult vályogos agyag vagy agyagos homok talaj, a megfelelő számára. A talajvízszint vagy a vízzáró talajréteg mélysége 1,5-3 m-nél a leginkább megfelelő. Csapadék igénye nem nagy, de virágzás és terméskötés idején nagyon érzékeny a megfelelő vízmennyiségre.
Ellenállóképesség: nem beteges