Leírás
Az Ananászkajszi örmény neve Shalakh, de hívják jereváninak is. A kaukázusi sziklás lejtőkön, ahol a nyarak forróak és szárazak, a telek pedig nagyon hidegek, már 3000 éve termesztésbe vonták a Kelet-Ázsiából származó sárgabarackot. Innen terjesztették el az európai kontinensre. Az itt termesztettek egyik legfontosabb fajtája az Ananász kajszi, mely egyben Örményország jelképe is. Rendszeresen és bőven termő, edzett fajta, a fák gyakran megérik a 75 éves kort is. Jól tűri a szárazságot is és a téli fagyokat. Július elején érő gyümölcse nagyméretű, tömege az 50 grammot is eléri. Gyümölcshúsa puha, sűrű állagú, nagyon finom, kellemesen édes ízű, enyhe ananász aromával. A gyümölcs héja vékony, sárga színű, éretten piros rajzolatú.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.