Nagyon kedveljük, minden évben nyáron ültetünk belőle néhány tövet és ételízesítőnek használjuk!
Jellemző: ehető, illatos, fűszernövény
Tudományos név: Ocimum basilicum L. Hasonló/magyar név: Bazsalikom Származás: Elő-Ázsia, India Virág: fehér, nem jelentős Termőre fordulás: a fagyos szenteket követően Leírás: bokrosan növő, egynyári fűszernövény, levelei fényesek, erős illatúak Felhasználás: ételízesítő (italok likőrök, ételek), növénytársítás Gyógynövény: puffadást csökkentő, étvágygerjesztő, fokozza a tejelválasztást Ajánlott termőhely: jobb minőségű kerti talaj, napos fekvés Ellenállóképesség: az április végi hideg éjszakáktól óvni kell
Szállítási méret: 10-12-es cserép, 25-40 cm