Kérdése van? Hívjon minket! +36-31/200-4787

Gloster alma - Konténeres
Gloster alma - Konténeres
12 990 Ft

Gloster alma - Konténeres

Telefonos ügyfélszolgálatÜgyfélszolgálat: +36-31/200-4787

Igen kellemes, zöldessárga húsú, nagyon lédús, enyhén savas, kellemes aromával emelt almafajta.

Érés: szeptember vége-október/szeptember-március
Termékenyülés: jó, porzói Golden Delicious, Jonathan
Termőképessége: korán termőre fordul és bőven terem
Felhasználás: friss fogyasztás, sütemény
Ajánlott termőtáj: száraz, homokos területeket kivéve bárhol
Ellenálló képesség: varasodásra érzékeny, lisztharmat, takácsatka nem károsítja

Vásárolja meg most kedvező áron Gloster alma - Konténeres termékünket és válogasson további gyönyörű növényeink és kiegészítőink közül és máris élvezheti a természet szépségét és a kertészkezdés örömét!

Raktáron
12 990 Ft
vagy
Őseink hagyatéka

Ősi magyar gyümölcsfákat termesztünk

Több, mint 300 féle gyümölcsfa

Több, mint 300 fajta gyümölcsfából válogathat

Ingyen szállítás

Rendeljen ingyen szállítással 10.000 forinttól

Szakértői ügyfélszolgálat

Kérje szakértőnk segítségét a +36-31/200-4787 számon

Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Gloster alma - Konténeres leírása

Faj: Malus domestica


Származása: Némtországbanban nemesítették a 'Glockenapfel' és a 'Richared Delicious' almafajták keresztezésével, 1969-ben vezették be a piacra. Gyümölcse középnagy vagy nagy méretű (160-200 g), megnyúlt harang alakú, enyhén szögletes, a csésze felé bordázott. Felületének több mint felét matt-hamvas, sötétvörös fedőszín borítja. Húsa ropogós, színe jellegzetesen zöldesfehér, majd zöldessárga, nyomódásra nem érzékeny - nagyon lédús, enyhén savas, kellemes aromával. A rosszul színeződött gyümölcsök íztelenek.

Érési ideje szeptember vége - október eleje. Tárolása nem egyszerű, mert húsbarnulásra, magház-penészedésre és fonnyadásra hajlamos.

Leírása: korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem - termőképessége a Golden Delicious -éhoz hasonló, de szakszerűtlen kezelés mellett alternanciára (termésingadozásra) hajlamos. Termőrészenként általában csak egy gyümölcs fejlődik. A téli fagyokra nem érzékeny, virágai a késő tavaszi fagyokat is kiválóan tűrik.

Porzó fajtái: Golden klónok, Granny Smith, Idared, Jonathan klónok. Fája fiatal korban erős növekedésű, felfelé törő ágrendszerű, jellegzetes keskeny koronát képez. A természetes elágazódása gyakran nem kielégítő, amin szakszerű metszéssel vagy lekötözéssel segíthetünk.

Ellenállóképessége: a venturiás varasodásra nagyon, a baktériumos ágelhalásra mérsékelten fogékony, a lisztharmat viszont nem károsítja, s a takácsatkának sem nagyon kedvelt gazdanövénye. Magyarországon a Duna-Tisza közi termesztőtájak meleg nyarú és futóhomokos vidékei kivételével a szakszerű kertészetek ültetvényeiben termesztésre ajánlott almafajta.

Felhasználása: tetszetős és ízes gyümölcse ideális nyers fogyasztásra és sokféle étel elkészítésére, de megfelelő körülmények között igen hosszú ideig is eltartható. A Glostert különösen nyers formában lehet jól felhasználni, mert gyümölcshúsa csak lassan barnul meg. Kiválóan alkalmas gyümölcssaláták, desszertek, rétesek és sütemények készítésére is.

Gloster alma - Konténeres adatai
Termékenyülés
Önmeddő
Érési időszak
Őszi/Téli
Termés
Középnagy
Eredet
Új nemesítésű fajta
Mérete
Normál konténeres
Gyümölcs színe
Piros
Termés állaga
Puha
Cikkszám
sku-17165
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek