Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/407-3213

Gloster alma - Konténeres
Gloster alma - Konténeres
12 990 Ft

Gloster alma - Konténeres

Telefonos ügyfélszolgálatÜgyfélszolgálat: +36-20/586-9493

Igen kellemes, zöldessárga húsú, nagyon lédús, enyhén savas, kellemes aromával emelt almafajta.

Érés: szeptember vége-október/szeptember-március
Termékenyülés: jó, porzói Golden Delicious, Jonathan
Termőképessége: korán termőre fordul és bőven terem
Felhasználás: friss fogyasztás, sütemény
Ajánlott termőtáj: száraz, homokos területeket kivéve bárhol
Ellenálló képesség: varasodásra érzékeny, lisztharmat, takácsatka nem károsítja

Vásárolja meg most kedvező áron Gloster alma - Konténeres termékünket és válogasson további gyönyörű növényeink és kiegészítőink közül és máris élvezheti a természet szépségét és a kertészkezdés örömét!

Raktáron
12 990 Ft
vagy
Ingyen szállítás

Rendeljen ingyen szállítással 25.000 forinttól

Több, mint 300 féle gyümölcsfa

Több, mint 300 fajta gyümölcsfából válogathat

Szakértői ügyfélszolgálat

Kérje szakértőnk segítségét a +36-20/407-3213 számon

Őseink hagyatéka

Ősi magyar gyümölcsfákat termesztünk

Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Gloster alma - Konténeres leírása

Faj: Malus domestica


Származása: Némtországbanban nemesítették a 'Glockenapfel' és a 'Richared Delicious' almafajták keresztezésével, 1969-ben vezették be a piacra. Gyümölcse középnagy vagy nagy méretű (160-200 g), megnyúlt harang alakú, enyhén szögletes, a csésze felé bordázott. Felületének több mint felét matt-hamvas, sötétvörös fedőszín borítja. Húsa ropogós, színe jellegzetesen zöldesfehér, majd zöldessárga, nyomódásra nem érzékeny - nagyon lédús, enyhén savas, kellemes aromával. A rosszul színeződött gyümölcsök íztelenek.

Érési ideje szeptember vége - október eleje. Tárolása nem egyszerű, mert húsbarnulásra, magház-penészedésre és fonnyadásra hajlamos.

Leírása: korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem - termőképessége a Golden Delicious -éhoz hasonló, de szakszerűtlen kezelés mellett alternanciára (termésingadozásra) hajlamos. Termőrészenként általában csak egy gyümölcs fejlődik. A téli fagyokra nem érzékeny, virágai a késő tavaszi fagyokat is kiválóan tűrik.

Porzó fajtái: Golden klónok, Granny Smith, Idared, Jonathan klónok. Fája fiatal korban erős növekedésű, felfelé törő ágrendszerű, jellegzetes keskeny koronát képez. A természetes elágazódása gyakran nem kielégítő, amin szakszerű metszéssel vagy lekötözéssel segíthetünk.

Ellenállóképessége: a venturiás varasodásra nagyon, a baktériumos ágelhalásra mérsékelten fogékony, a lisztharmat viszont nem károsítja, s a takácsatkának sem nagyon kedvelt gazdanövénye. Magyarországon a Duna-Tisza közi termesztőtájak meleg nyarú és futóhomokos vidékei kivételével a szakszerű kertészetek ültetvényeiben termesztésre ajánlott almafajta.

Felhasználása: tetszetős és ízes gyümölcse ideális nyers fogyasztásra és sokféle étel elkészítésére, de megfelelő körülmények között igen hosszú ideig is eltartható. A Glostert különösen nyers formában lehet jól felhasználni, mert gyümölcshúsa csak lassan barnul meg. Kiválóan alkalmas gyümölcssaláták, desszertek, rétesek és sütemények készítésére is.

Gloster alma - Konténeres adatai
Termékenyülés
Önmeddő
Érési időszak
Őszi/Téli
Termés
Középnagy
Eredet
Új nemesítésű fajta
Mérete
Normál konténeres
Gyümölcs színe
Piros
Termés állaga
Puha
Cikkszám
sku-17165
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek