Érés idő: július eleje
Termékenyülés: korán termőre fordul, részben öntermékeny, porzó fajta szükséges (Aurora, Ceglédi bíbor, Hargrand, Magyar kajszi, Pinkcot)
Gyümölcse: egyöntetűek, közepesen nagyok (40 – 45 g), héja a napos oldalon intenzív narancspiros színű
Felhasználás: üzemi fajta
Ajánlott termőhely: A kajszikra általánosan jellemző, hogy ott termelhetőek, ahol az éves középhőmérséklet eléri vagy meghaladja a 10 ℃-ot, nyáron pedig a 18 ℃-ot. A fa virágai és a kötődött gyümölcsök -2, -3 ℃-nál hidegebbet nem bírnak elviselni. Talajigényéről elmondható, hogy legkedvezőbbek a meleg, könnyű, homokos, jó levegőgazdálkodású talajok, melyekben nem túl nagy mélységben (100-150 cm) jó vízgazdálkodású, ásványi anyagokban gazdag agyagréteg húzódik.
Ellenállóképesség: kajszi himlő vírusra részben ellenálló