Fűszeres zamatú, késői érésű, régi cseresznyefajta.
Termékenyülés: közepesen késő; önmeddő, porzópár szükséges (Germersdorfi 1, Germersdorfi 3, Solymári gömbölyű, Van, Katalin, Krupnoplodnaja, Kavics), jó pollenadó
Érési idő: június vége-július eleje, gyümölcsei csak jó tápanyag- és vízellátású termőhelyen lesz megfelelő
Gyümölcse: az érés kezdetén kesernyés ízű, ezért szedésével meg kell várni a teljes érést; közepes méretű cseresznyéi szív vagy tojásdad alakúak; héja sötétvörös, apró világos pirossal, teljes értével feketés pirossal pontozott; húsa félkemény, sötét kárminpiros bő levű, magvaváló; íze éretten kellemesen édes-savanykás, fűszeres zamatú; repedésre hajlamos
Felhasználás: friss fogyasztás, feldolgozás (befőtt)
Ajánlott termőhely: gyümölcsei csak jó tápanyag- és vízellátású termőhelyen lesz megfelelő.
Ellenállóképesség: edzet ellenálló cseresznyefajta