Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/407-3213

Josta bokor - Konténeres

Telefonos ügyfélszolgálatÜgyfélszolgálat: +36-20/586-9493

Tudományos megnevezés: Ribes x nidigrolaria 'Josta'


Nagyon egészséges, C-vitaminban gazdag igen bőséges termését júliusban hozza. Nem ritkán egy-egy bokor 4-5 kg termést érlel.


Gyökeres dugvány


Érés / fogyasztási idő: július közepétől

Termékenyülés: öntermékeny

Termőképesség: bőven terem

Felhasználás: nyersen, konyhai, fagyasztás

Ajánlott termőtáj: tápanyagban gazdag, jó vízelvezetésű talaj

Ellenállóképesség: nem támadja betegség

Vásárolja meg most kedvező áron Josta bokor - Konténeres termékünket és válogasson további gyönyörű növényeink és kiegészítőink közül és máris élvezheti a természet szépségét és a kertészkezdés örömét!

Nincs raktáron
4 990 Ft
Érdeklődjön
vagy
Ingyen szállítás

Rendeljen ingyen szállítással 25.000 forinttól

Több, mint 300 féle gyümölcsfa

Több, mint 300 fajta gyümölcsfából válogathat

Szakértői ügyfélszolgálat

Kérje szakértőnk segítségét a +36-20/407-3213 számon

Őseink hagyatéka

Ősi magyar gyümölcsfákat termesztünk

Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Josta bokor - Konténeres leírása

Származása: Németországban állították elő a köszméte és a ribizli keresztezésével

Érési idő: július közepén kezd érni és 2 hétig eltart

Porzása: öntermékeny

Gyümölcse: sötét feketéslila, megnyúlt, kerekded, szőrtelen bogyó. Gyümölcs húsa zöldes, benne apró magokkal, íze kellemes, a fekete ribiszke illata finoman érződik, aromája inkább az áfonyáét idézi. Tüskétlen. Friss fogyasztásra és befőzésre is alkalmas. Bogyója sok a C-vitamint tartalmaz.

"A szabadgyökerű növény ültetési ideje tavasszal március–áprilisban van, illetve ősszel október–novemberben jön el. A konténeres változat márciustól novemberig ültethető. Házikertben a törzses jostát 2, 5x1 m sor- és tőtávolságra ültessük. A növény kevés gondozást igényel. Szereti a napot, de fél­árnyékos helyen is megterem. Kifejezetten gyorsan nő, könnyedén eléri a kétméteres magasságot. Az elültetett vessző már 1-2 éven belül termést hoz. Öntermő növény. Április első harmadától virágzik, onnantól kezdve figyeljünk oda, hogy elegendő vizet kapjon. Június közepétől július közepéig folyamatosan érik. Persze ez az időjárástól is függ. Szerves anyag használatával minden talajon jó eredményeket érhetünk el. Vegyszer nélkül is könnyen termeszthető, mert nem fogékony a betegségekre. Metszéséről tudni kell, hogy érdemes ritkítani a lombját a besűrűsödés ellen. A törzsén lévő sarjakat el kell távolítani. Könnyebben szedhető, mint a köszméte, mivel nem tüskések az ágai, és nagyobb bogyói, dúsabb termése miatt egy-egy bokorról sokkal több gyümölcsöt szüretelhetünk, mint a fekete ribiszkéről. Normális körülmények között átlagosan 3-4 kg termést hoz egy bokor. Sötét színű, sima héjú, szőrtelen bogyóinak normális átmérője 14–15 mm, tömege kb. 3 g. A gyümölcs húsa zöldes, benne apró magokkal. Kellemes íze mindkét ősére emlékeztet, a tipikus fekete ribizliíz nélkül: a köszméte frissítő savanyúsága mellett aromája inkább az áfonyáét idézi. Sokan azért is szeretik, mert nem olyan savas, mint a köszméte, és nincs meg a fekete ribizlire jellemző „orvosságos” mellékíze. A termés felhasználási módja rendkívül sokrétű. Élelmiszerként frissen és feldolgozva is szerteágazóan hasznosítják. Fogyasztható nyersen, lefagyasztva, lekvárként, szörpnek, de akár befőttként is. Fogyókúrázóknak kitűnő választás, hiszen a josta nagyon erős zsírégető hatású. Bogyójában sok a C-vitamin. Száz grammjában 26–64 mg C-vitamint találhatunk. Emellett nagyon magas a B1- és B2-vitamin-tartalma, ennek köszönhetően igen jó hatással van a zsír­anyagcserére. Savai jó hatással vannak az emésztésre, a benne található magocskák pedig kitűnően átmossák a bélcsatornákat." forrás: karpataljalap.net

Josta bokor - Konténeres adatai
Termékenyülés
Öntermékeny
Eredet
Új nemesítésű fajta
Mérete
Normál konténeres
Cikkszám
sku-17247
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek