Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mandulakajszi - Szabadgyökeres

Faj: Prunus armeniaca L.
Érés / fogyasztási idő:
Július második fele (középidő, a Magyar kajszi után 5-7 nappal)
Termékenyülés: részben öntermékeny, pollenadója a Magyar kajszi
Termőképesség: közepes teremőképességű, korán termőre fordul, rendszeresen terem
Felhasználás: főleg befőttnek, de nyers fogyasztásra és lekvár készítésre is
Ajánlott termőtáj: országszerte
Ellenállóképesség: fagyokra nem érzékeny, Sharka vírusra közepesen, Moníliára és levélfoltosodásra eléggé fogékony

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

Eredetét tekintve magyar, Duna-Tisza közi nemesítés (Nyújtó Ferenc, 1954.).
Leírás: Virágai későn nyílnak, a fagyokra nem érzékenyek. Fája közepesen erős növekedésű, felfelé törő, széthajló koronájú.
Gyümölcse nagy vagy igen nagy, oldalról lapított, mandulára emlékeztető. Héja világos narancssárga napos oldalon kárminnal mosott, pontozott. Húsa közepesen kemény. Színe világos narancssárga, lédús, kellemes zamatú, jellegzetes ízű.
Felhasználása: friss fogyasztás, befőtt, ivólé

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére