Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/586-9493

Hosui nashi körte - Konténeres

Telefonos ügyfélszolgálatÜgyfélszolgálat: +36-20/586-9493

Faj/nemzettség: Pyrus
Érés/ fogyasztási idő:
 augusztus második fele
Termékenyülés: jó, önmeddő – Vilmos és egyéb európai és japán körtefajták
Termőképesség: jó, korán termőre fordul
Ajánlott termőtáj: kötött, vizes talajra nem ajánlott, meleg, védett laza talajt kedveli
Felhasználás: friss fogyasztás, eltartható
Ellenállóképesség: körtelevél rozsdára érzékeny

Vásárolja meg most kedvező áron Hosui nashi körte - Konténeres termékünket és válogasson további gyönyörű növényeink és kiegészítőink közül és máris élvezheti a természet szépségét és a kertészkezdés örömét!

Nincs raktáron
10 990 Ft
Érdeklődjön
vagy
Ingyen szállítás

Rendeljen ingyen szállítással 25.000 forinttól

Több, mint 300 féle gyümölcsfa

Több, mint 300 fajta gyümölcsfából válogathat

Szakértői ügyfélszolgálat

Kérje szakértőnk segítségét a +36-20/586-9493 számon

Őseink hagyatéka

Ősi magyar gyümölcsfákat termesztünk

Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hosui nashi körte - Konténeres leírása

Származása: A japánkörte-fajták csak most kezdenek elterjedni hazánkban, bár Ázsiában már több mint 3000 éve termesztik őket. Ezek az európai körtéknél kisebb méretűek, inkább alma alakúak, illatosak, kevésbé bőlevűek, fájuk sokkal ellenállóbb és igénytelenebb. A teljes érés előtt pár héttel leszedve hűtőházban februárig, házikertben decemberig jól tárolhatók. Három fajta kapható nálunk, a Kosui, a Hosui és a Nijisseiki.

Hazájában, Kelet-Ázsiában a közönséges körtével rokon japán (vagy homoki) körte minden nap fogyasztott, közismert gyümölcsnek számít.

Érési ideje: Augusztus második fele

Termőképessége: bőven és rendszeresen terem

Termékenyülése: A biztos beporzás érdekében jó, ha van a közelben más, európai körtefajta. Erre a célra a Vilmos körtét vagy pl. a Kosui japánkörte-fajtát választhatjuk.

Gyümölcse: A sárgás vagy borostyán színű héjú gyümölcs húsa hófehér, közepesen édes, illatos. Ízéről megoszlanak a vélemények: van, akit ananászra, másokat sárgadinnyére emlékeztet. A gyümölcshús roppanó, lédús és zamatos, édessége pedig arányos az őt ért napsütés mennyiségével, így a fát érdemes napfényes helyre ültetni. A gyümölcsök tömege eredeti élőhelyükön akár 400 g is lehet, hazánkban ennél kisebbre, 150-250 grammosra nőnek. Tárolhatósága: A teljes érés előtt leszüretelve hűtőházban akár februárig, házikertben decemberig tárolható, de akár a -20 °C tárolást is kibírja a gyümölcs.

Ellenállóképessége: a hazai viszonyokat, jól tűri, de a körtelevél rozsdára érzékeny.

Termőhely igénye: Mint a körték általában, a nashi is akkor hoz maximális termést, ha kellően nedves a talaj körülötte, és elegendő közvetlen napfény éri. Lehetőség szerint enyhén savas vagy semleges kémhatású, agyagos, meszes, vagy homokos talajba ültessük. A kötött, nehéz, pangó vizes talajokban nem fejlődik jól, ezért laza talajba telepítsük.

Művelés módja: Fája két méter magasra nő, bőtermő. Már a második évtől szüretelhető, fiatal fák azonban nem bírják a téli fagyokat, így tanácsos védett helyre tanácsos ültetni őket. A fiatal fácska rendszeres metszést igényel, hogy kialakuljon a kívánt korona.

Hosui nashi körte - Konténeres adatai
Termékenyülés
Önmeddő
Érési időszak
Nyári
Termés
Középnagy
Eredet
Régi fajta
Mérete
Normál konténeres
Konzisztencia
Lédús
Tárolhatóság
Jól tárolható
Cikkszám
sku-17218
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek