Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/407-3213

Római mogyoró K.1 - Konténeres

Telefonos ügyfélszolgálatÜgyfélszolgálat: +36-20/586-9493

Érés / fogyasztási idő: Szeptember eleje

Termékenyülés: pollenadó szükséges

Termőképesség: korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem

Felhasználás: nyersen, jól tárolható

Ajánlott termőtáj: bárhol az országban

Ellenállóképesség:

Vásárolja meg most kedvező áron Római mogyoró K.1 - Konténeres termékünket és válogasson további gyönyörű növényeink és kiegészítőink közül és máris élvezheti a természet szépségét és a kertészkezdés örömét!

Nincs raktáron
5 290 Ft
Érdeklődjön
vagy
Ingyen szállítás

Rendeljen ingyen szállítással 25.000 forinttól

Több, mint 300 féle gyümölcsfa

Több, mint 300 fajta gyümölcsfából válogathat

Szakértői ügyfélszolgálat

Kérje szakértőnk segítségét a +36-20/407-3213 számon

Őseink hagyatéka

Ősi magyar gyümölcsfákat termesztünk

Római mogyoró K.1 - Konténeres leírása

Eredet: Régi olasz fajta, melyet továbbszelektáltak (Tamássy István, Horn Ede).

Termesztése: A termés mennyisége nem elsősorban a virágok mennyiségétől függ, hanem a termővesszők hosszától és a termékenyülés eredményességétől. Vegyes rügyei a vesszők oldalán helyezkedik el, ezért mindig nagy számban találhatók nővirágok. Ezek termékenyülése azonban a nővirágot hozó vesszők hosszától függ. A legjobban termékenyülnek a 15-25 cm hosszúságú vesszőkön fejlődő virágok. Az ennél rövidebb vagy hosszabb vesszőkön található nővirágok mennyisége nem csak kevesebb, de rosszabbul is termékenyül. Az 50-70 cm hosszú vesszőkön általában termés nem várható.

A mogyoró virágzása az összes gyümölcsfaj közül a legkorábbi. A megporzást a szél végzi (nem rovarok). A téli szélsőséges időjárást a hosszú mélynyugalmú, későn virágzó fajták bírják jobban. A különböző ivarú virágok nyugalmi ideje és a fejlődésükhöz szükséges hőmérsékleti optimum is eltérő, ezért a hím és a nővirágok nem egy időben nyílnak. A nő- és a hímvirágok nyílásban megelőzhetik egymást. Magasabb hőmérsékleten a hímvirágok fejlődése gyorsul föl, ezért az együttvirágzás ideje lecsökken és kisebb esélye van a saját virágporral való megtermékenyítésre. A biztonságos megporzás érdekében hasznos, ha több fajta ültetésére kerül sor.

Leírás: Virágait lombfakadás előtt hozza, de kései virágzásúnak számít, szélmegporzású. Bokra erőteljes növekedésű, széles kúp alakú. Tősarjsarjképzésre erősen hajlamos, melyről továbbszaporítható.

Gyümölcse: Makkja lapított, szélesebb, mint hosszú, jellegzetes. Héja 1, 5 mm vastag. Magbele 42 %-a a termésnek, jól kitölti az üreget.

Római mogyoró K.1 - Konténeres adatai
Mérete
Normál konténeres
Cikkszám
CSKBF-Coryllus-1200-40-Kont
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek