Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
490 Ft
Menny.:db

TillageMix - Botond takarónövény magkeverék (100g)

Elérhetőség: Raktáron

Mit tud ez a magkeverék?

  • 20 növényfaj magkeveréke
  • biztosítja az őszi és a téli talajtakarást
  • a talajtömörödöttséget megszünteti, így a talaj víz- és levegőgazdálkodása is javul
  • nitrogénmegkötő növények is vannak benne
  • nagy zöldtömeget biztosít, mely a humuszképződéshez járul hozzá
  • jelentős mértékben elnyomja a gyomokat
  • nagy fajgazdagság, mely a rovarbarátainkat is támogatja
  • bővebben itt olvashat a témáról

A takarónövény módszerrel az egészséges talajért tehetünk és ellenállóbb növényeket nevelhetünk. Augusztus közepétől szeptember végéig vethető 3-4 cm mélységbe. 1 m-re 50-100 g-ot ajánlott vetni. Fiatal facsemeték, gyümölcstermők köré, valamint zöldséges kertben előveteményként is alkalmazható.

490 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Összetevők leírása

Az etióp mustár, a fehér mustár a tarlórépa és az olajretek karógyökerű keresztesvirágú növények, javítják a talaj szerkezetét, jó gyomelnyomók, valamint ezek nagy zöldtömeget képeznek a keverékben, és könnyen lebomlanak.

talajművelő retek 10 hét alatt 1-1,5 méter mélyen képes gyökeret ereszteni, ezzel segítve a következő főnövény mélyebb gyökerezését, valamint a talaj vízháztartását. Ezen kívül képes felvenni és feltárni a fontosabb tápanyagokat a főnövényünk számára, mint a nitrogén, foszfor, kálium, kén, kalcium és bór.

Az olajlen, a négermag és a szudánifű jó szárazságtűrő növények, így a nyári nagy melegben is kiválóan tudnak kelni, jó gyomelnyomó képességűek. Az olajlen és négermag támasztói is lehetnek a pillangós növényeknek. Ezen kívül jó kapcsolatot tudnak létesíteni a mikorrhiza gombákkal. A szudánifű nagy gyökértömeget képez, ezzel növeli a talaj szervesanyag-tartalmát, valamint homok- és erodált vályogtalajokon kimondottan jó a talajjavító hatása.

homoki zab gyors növekedésű, allelopatikus hatású és nagy zöldtömeget képző növény, ennek köszönhetően kiváló gyomelnyomó is. A bojtos gyökere mélyre hatol és jó talajállapotot hoz létre, valamint ő is segíti a foszfor felvehetőségének növelését.

rozs mélyre hatoló és erős gyökérzete feljavítja a talaj szerkezetét. Nagy biomasszát képes létrehozni, kellő sűrűségben vetve jó a gyomelnyomó képessége és gátolja a talajeróziót.

facélia kiválóan javítja a talajszerkezetét a feltalajban, ezzel csökkentve a talajművelés energiaigényét. Kiváló foszfor mobilizáló. Gyorsan bomló gyökérzete nitrogénben, foszforban, káliumban és kalciumban gazdag. Ezen kívül nematosztatikus (gátolja a fonálférgek fejlődését és távol tartja őket) és nematicid (fonálféreg ölő) hatású.

Az alexandriai here és a perzsa here alacsony növésű, hatékony nitrogénkötő növények. A gyökérzetüknek a nagyrésze a feltalajban helyezkedik el, és sűrűn átszövi azt, ezzel kiváló szerkezetet képeznek, valamint segítenek az erózió csökkentésében.

tavaszi bükköny kiváló nitrogénkötő. A meleg, száraz időszakokat erősen megsínyli, hidegtűrése sokkal nagyobb, azonban a kemény fagyokat nem éli túl.

szegletes lednek jó szárazságtűrő és talajtípusra igénytelen pillangós növény (pl. szikes talajon is megél), azonban keléséhez sok nedvességre van szüksége. Kiterjedt gyökérzete jól megköti a laza talajt, ezzel is csökkentve az eróziót. Valamint képes a talajban megkötött foszfátot felszabadítani, más növények számára hozzáférhetővé tenni.

lóbab a hirtelen hőmérsékletcsökkenést nem bírja, és nem annyira fagytűrő, mint a bükkönyfélék. A gyökérsavai jól mobilizálják a lekötődött foszfort, és mivel a nitrogénkötés foszforigényes folyamat, ezért szoros kapcsolatot alakít ki a talajban lévő mikorrhiza gombákkal. Nagy biomasszát képes fejleszteni, de a maradványai könnyen lebomlanak.

tehénborsó egy mélygyökerezésű, szárazságtűrő nitrogénkötő növény. A 8 hét alatt akár 2 méter mélyre lenyúló karógyökér lazítja a talajt és segít a növénynek túlélni a szárazabb időszakot. A levelén keresztül kibocsátott (extraflorális) nektáriumok segítségével nem csak a virágzáskor vonzza a hasznos rovarokat.

takarmányborsó a takarónövény-keverékekben az egyik legjobb nitrogénkötő növény. Érdemes támasztónövénnyel együtt vetni, mert így nagyobbra képes nőni. Ezen kívül olcsó a vetőmagja, így kedvelt növény a keverékekben.

csillagfürt jó nitrogénkötő pillangós növény, a laza szerkezetű, savanyú talajokon érzi jól magát.

takarmánybaltacim egy évelő pillangós növény, felemelkedő szárú, akár fél méter magasra is nőhet. Takarmányozási célra is alkalmas, vagy esetleg téli legeltetésre.

Technológia

Vetésidő: augusztus közepe – szeptember vége
Vetésmélység: 3-4 cm
Tenyészidő: 90-110 nap
Javasolt magmennyiség: 50-100g/m2
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére