Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/407-3213

TillageMix - Zétény takarónövény magkeverék (100g), tavasszal is vethető
TillageMix - Zétény takarónövény magkeverék (100g), tavasszal is vethető
490 Ft

TillageMix - Zétény takarónövény magkeverék (100g), tavasszal is vethető

Telefonos ügyfélszolgálatÜgyfélszolgálat: +36-20/586-9493

Mit tud ez a magkeverék?
  • 20 növényfaj magkeveréke

  • egész éven át biztosítja a talajtakarást

  • a talajtömörödöttséget megszünteti, így a talaj víz- és levegőgazdálkodása is javul

  • nitrogénmegkötő növények is vannak benne

  • nagy zöldtömeget biztosít, mely a humuszképződéshez járul hozzá

  • jelentős mértékben elnyomja a gyomokat

  • nagy fajgazdagság, mely a rovarbarátainkat is támogatja

  • vetésidő: március-április vagy augusztus-szeptemberA takarónövény módszerrel az egészséges talajért tehetünk és ellenállóbb növényeket nevelhetünk. Augusztus közepétől szeptember végéig vethető 3-4 cm mélységbe. 10 m-re 15-25 g-ot ajánlott vetni.

Fiatal facsemeték, gyümölcstermők köré, valamint zöldséges kertben előveteményként is alkalmazható.A talajtakaró növényekkel kapcsolatban ebben a cikkben olvashat bővebben.

Vásárolja meg most kedvező áron TillageMix - Zétény takarónövény magkeverék (100g), tavasszal is vethető termékünket és válogasson további gyönyörű növényeink és kiegészítőink közül és máris élvezheti a természet szépségét és a kertészkezdés örömét!

Raktáron
490 Ft
vagy
Ingyen szállítás

Rendeljen ingyen szállítással 25.000 forinttól

Több, mint 300 féle gyümölcsfa

Több, mint 300 fajta gyümölcsfából válogathat

Szakértői ügyfélszolgálat

Kérje szakértőnk segítségét a +36-20/407-3213 számon

Őseink hagyatéka

Ősi magyar gyümölcsfákat termesztünk

Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
TillageMix - Zétény takarónövény magkeverék (100g), tavasszal is vethető leírása

Összetétel:


47% homoki zab

26% tavaszi bükköny

17% olajlen

4% talajművelő retek

3% perzsa here

3% facélia


Összetevők leírása:


homoki zab gyors növekedésű, allelopatikus hatású és nagy zöldtömeget képző növény, ennek köszönhetően kiváló gyomelnyomó is. A bojtos gyökere mélyre hatol és jó talajállapotot hoz létre, valamint ő is segíti a foszfor felvehetőségének növelését. Amennyiben homoki zab van a keverékben, ügyelni kell arra, hogy az utána következő aprómagvú főnövényünk vetése előtt két héttel terminálva legyen, mert a lebomlása során felszabaduló allelopatikus anyagok csírázásgátló hatásának megszűnéséig ennyi időre van szükség.


tavaszi bükköny a meleg, száraz időszakokat erősen megsínyli, hidegtűrése sokkal nagyobb, azonban a kemény fagyokat nem éli túl. Mivel előnyeit hidegtűrő tulajdonsága miatt használhatjuk ki leginkább, ezért vetésre a nyár végi vagy őszi időszakot célszerű választanunk.


Az olajlen kevés nedvességtől is gyorsan elindul, így a keverék komponensei közül ez jelenhet meg leghamarabb. Kevés biomasszát termel, de nagyon jó talajstruktúráló és kevés nitrogénnel is beéri. Jó támasztójaként szolgál a pillangós növényeknek és állva marad megsemmisítés után is. Sok levele van, azonban kis méretük miatt a párologtatás mértéke alacsony, így a talaj vízkészletével gazdaságosan bánik, nem szárítja úgy ki. Mivel csak egy főhajtása van, átengedi a napfényt, így a kisebb méretű komponenseket sem nyomja el a keverékben. Ezen kívül nagy szüksége van a mikorrhiza gombákra, ha nincs megfelelő kapcsolat, akkor akár 80-90%-kal csökkenhet a termése.


talajművelő retek 10 hét alatt 1-1,5 méter mélyen képes gyökeret ereszteni, ezzel segítve a következő főnövény mélyebb gyökerezését, valamint a talaj vízháztartását. Ezen kívül képes felvenni és feltárni a fontosabb tápanyagokat a főnövényünk számára, mint a nitrogén, foszfor, kálium, kén, kalcium és bór.


perzsa here sűrű, egységes talajborítást biztosít, alacsony növésű, hatékony nitrogénkötő, valamint legeltetésre is alkalmas. A talaj tekintetében a kötöttebb, nehéz talajokat kedveli, valamint a savanyúbb talajokat preferálja. Jobb hatású a talajokra, nagyobb biomasszát képez és jobb nitrogénkötő, mint az alexandriai here. A perzsa here előnye az aszályos időszakokban mutatkozik meg, mivel a szárazságtűrő képessége nagyobb, mint az alexandriai heréé.


facélia kiválóan javítja a talajszerkezetét a feltalajban, ezzel csökkentve a talajművelés energiaigényét. Kiváló foszfor mobilizáló. Gyorsan bomló gyökérzete nitrogénben, foszforban, káliumban és kalciumban gazdag. Ezen kívül nematosztatikus (gátolja a fonálférgek fejlődését és távol tartja őket) és nematicid (fonálféreg ölő) hatású.


Technológia:


Vetésidő: március-április vagy augusztus-szeptember

Vetésmélység: 2,5-3 cm

Magnorma: 15-25 kg/ha

Tenyészidő: 90-100 nap

Terminálás: kifagyás

TillageMix - Zétény takarónövény magkeverék (100g), tavasszal is vethető adatai
Cikkszám
TAK-TMix-002
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (2 vélemény)
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Horváth Renáta
2024.06.21
Valóban nagyon jó talajtakaró. Nem hagyja a gyomokat kinőni és még nagyon mutatós is.
Nomifer Kft
2024.05.08
Többször rendeltem már, fákat, bokrokat.
Mindig minden rendben volt.
A szállítás gyors .
A csomagolás nagyon profi.
Gyönyörű, egészséges növényeket kaptam mindig.
Köszönöm szépen.
Hasonló termékek