Kérdése van? Hívjon minket! +36-31/200-4787

TillageMix - Zétény takarónövény magkeverék (100g), tavasszal is vethető
TillageMix - Zétény takarónövény magkeverék (100g), tavasszal is vethető
490 Ft

TillageMix - Zétény takarónövény magkeverék (100g), tavasszal is vethető

Telefonos ügyfélszolgálatÜgyfélszolgálat: +36-31/200-4787

Mit tud ez a magkeverék?
  • 20 növényfaj magkeveréke

  • egész éven át biztosítja a talajtakarást

  • a talajtömörödöttséget megszünteti, így a talaj víz- és levegőgazdálkodása is javul

  • nitrogénmegkötő növények is vannak benne

  • nagy zöldtömeget biztosít, mely a humuszképződéshez járul hozzá

  • jelentős mértékben elnyomja a gyomokat

  • nagy fajgazdagság, mely a rovarbarátainkat is támogatja

  • vetésidő: március-április vagy augusztus-szeptemberA takarónövény módszerrel az egészséges talajért tehetünk és ellenállóbb növényeket nevelhetünk. Augusztus közepétől szeptember végéig vethető 3-4 cm mélységbe. 10 m-re 15-25 g-ot ajánlott vetni.

Fiatal facsemeték, gyümölcstermők köré, valamint zöldséges kertben előveteményként is alkalmazható.A talajtakaró növényekkel kapcsolatban ebben a cikkben olvashat bővebben.

Vásárolja meg most kedvező áron TillageMix - Zétény takarónövény magkeverék (100g), tavasszal is vethető termékünket és válogasson további gyönyörű növényeink és kiegészítőink közül és máris élvezheti a természet szépségét és a kertészkezdés örömét!

Raktáron
490 Ft
vagy
Őseink hagyatéka

Ősi magyar gyümölcsfákat termesztünk

Több, mint 300 féle gyümölcsfa

Több, mint 300 fajta gyümölcsfából válogathat

Ingyen szállítás

Rendeljen ingyen szállítással 10.000 forinttól

Szakértői ügyfélszolgálat

Kérje szakértőnk segítségét a +36-31/200-4787 számon

Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
TillageMix - Zétény takarónövény magkeverék (100g), tavasszal is vethető leírása

Összetétel:


47% homoki zab

26% tavaszi bükköny

17% olajlen

4% talajművelő retek

3% perzsa here

3% facélia


Összetevők leírása:


homoki zab gyors növekedésű, allelopatikus hatású és nagy zöldtömeget képző növény, ennek köszönhetően kiváló gyomelnyomó is. A bojtos gyökere mélyre hatol és jó talajállapotot hoz létre, valamint ő is segíti a foszfor felvehetőségének növelését. Amennyiben homoki zab van a keverékben, ügyelni kell arra, hogy az utána következő aprómagvú főnövényünk vetése előtt két héttel terminálva legyen, mert a lebomlása során felszabaduló allelopatikus anyagok csírázásgátló hatásának megszűnéséig ennyi időre van szükség.


tavaszi bükköny a meleg, száraz időszakokat erősen megsínyli, hidegtűrése sokkal nagyobb, azonban a kemény fagyokat nem éli túl. Mivel előnyeit hidegtűrő tulajdonsága miatt használhatjuk ki leginkább, ezért vetésre a nyár végi vagy őszi időszakot célszerű választanunk.


Az olajlen kevés nedvességtől is gyorsan elindul, így a keverék komponensei közül ez jelenhet meg leghamarabb. Kevés biomasszát termel, de nagyon jó talajstruktúráló és kevés nitrogénnel is beéri. Jó támasztójaként szolgál a pillangós növényeknek és állva marad megsemmisítés után is. Sok levele van, azonban kis méretük miatt a párologtatás mértéke alacsony, így a talaj vízkészletével gazdaságosan bánik, nem szárítja úgy ki. Mivel csak egy főhajtása van, átengedi a napfényt, így a kisebb méretű komponenseket sem nyomja el a keverékben. Ezen kívül nagy szüksége van a mikorrhiza gombákra, ha nincs megfelelő kapcsolat, akkor akár 80-90%-kal csökkenhet a termése.


talajművelő retek 10 hét alatt 1-1,5 méter mélyen képes gyökeret ereszteni, ezzel segítve a következő főnövény mélyebb gyökerezését, valamint a talaj vízháztartását. Ezen kívül képes felvenni és feltárni a fontosabb tápanyagokat a főnövényünk számára, mint a nitrogén, foszfor, kálium, kén, kalcium és bór.


perzsa here sűrű, egységes talajborítást biztosít, alacsony növésű, hatékony nitrogénkötő, valamint legeltetésre is alkalmas. A talaj tekintetében a kötöttebb, nehéz talajokat kedveli, valamint a savanyúbb talajokat preferálja. Jobb hatású a talajokra, nagyobb biomasszát képez és jobb nitrogénkötő, mint az alexandriai here. A perzsa here előnye az aszályos időszakokban mutatkozik meg, mivel a szárazságtűrő képessége nagyobb, mint az alexandriai heréé.


facélia kiválóan javítja a talajszerkezetét a feltalajban, ezzel csökkentve a talajművelés energiaigényét. Kiváló foszfor mobilizáló. Gyorsan bomló gyökérzete nitrogénben, foszforban, káliumban és kalciumban gazdag. Ezen kívül nematosztatikus (gátolja a fonálférgek fejlődését és távol tartja őket) és nematicid (fonálféreg ölő) hatású.


Technológia:


Vetésidő: március-április vagy augusztus-szeptember

Vetésmélység: 2,5-3 cm

Magnorma: 15-25 kg/ha

Tenyészidő: 90-100 nap

Terminálás: kifagyás

TillageMix - Zétény takarónövény magkeverék (100g), tavasszal is vethető adatai
Cikkszám
TAK-TMix-002
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek