Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ananász kajszi - Szabadgyökeres

Az Ananászkajszi különleges ízvilágú, igen finom, édes megbelű sárgabarackfajta

Faj: Prunus armeniaca
Érés / fogyasztási idő: július eleje
Termékenyülés: öntermékeny
Termőképesség: jól és rendszeresen terem
Leírása: fája erős növekedésű, ágrendszere felfelé törő, koronája szétterülő. Gyümölcs nagysága, közép nagy vagy nagy, héja szalmasárga, éretten piros rajzolatú, tetszetős, kerekded alakú. Húsa narancssárga, puha, leves, alig rostos, sűrű állagú, kellemes, édes ízű, finom, zamatos, illatos, enyhe ananász aromával. Magbele édes, héja vékony.
Felhasználás: nyersen fogyasztva
Ajánlott termőtáj: alkalmazkadóképes
Ellenállóképesség: jól tűri a szárazságot és a téli fagyokat

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

Az Ananászkajszi örmény neve Shalakh, de hívják jereváninak is. A kaukázusi sziklás lejtőkön, ahol a nyarak forróak és szárazak, a telek pedig nagyon hidegek, már 3000 éve termesztésbe vonták a Kelet-Ázsiából származó sárgabarackot. Innen terjesztették el az európai kontinensre. Az itt termesztettek egyik legfontosabb fajtája az Ananász kajszi, mely egyben Örményország jelképe is. Rendszeresen és bőven termő, edzett fajta, a fák gyakran megérik a 75 éves kort is. Jól tűri a szárazságot is és a téli fagyokat. Július elején érő gyümölcse nagyméretű, tömege az 50 grammot is eléri. Gyümölcshúsa puha, sűrű állagú, nagyon finom, kellemesen édes ízű, enyhe ananász aromával. A gyümölcs héja vékony, sárga színű, éretten piros rajzolatú.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére