Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/407-3213

Szűrés
Termékenyülés
Érési időszak
Ellenálló képesség
Termés
Eredet
Mérete
Ültetési hely
Termés állaga
Ár (Ft)
2 989 Ft - 16 490 Ft
Termék státusza

Cseresznye

Mit jelent az, hogy konténeres gyümölcstermő? Olyan növényekről van itt szó, amelyek műanyag cserépben, saját földlabdájukban nőttek, így azt átszőhették gyökereikkel, ezáltal pedig sokkal könnyebben alkalmazkodnak a kiültetéshez is. Másik előnyük, hogy a konténeres növényeket -a szabadgyökeresekkel ellentétben- bármikor elültethetjük, de mégsem szükséges őket egyből kiültetni. Szinte bármeddig tárolhatjuk őket a cserépben, csak a tápanyag utánpótlásról és a locsolásról kell gondoskodnunk.


61termék150
61termék150

A cseresznyéhez és meggyhez ma két alanyt használunk úgy, mint a vadcseresznyét és a sajmeggyet. A telepítéseket nem szabad egyetlen fajtá­val végezni, hanem porzófajtákkal váltakozó sorokban kell ültetnünk. A művelés a fák 3-4 évig tartó koronaalakító metszéséből, majd a teljesen lecsökkentett ritkító metszés­ből áll.


Termőhely-igénye: A cseresznye és meggy hideg éghajlat alatt nem terem. Azokon a területeken díszlik jól, ahol az évi középhőmérséklet a 8-10 C°-ot eléri és bőséges a nap­fényes órák száma (1800 óra). A csapadék-igénye nem nagy, nem haladja meg a Magyarországon jellemző évi 500-600 mm-t. A csapadékra na­gyon érzékeny a virágzás és terméskötés, majd a gyümölcs­érés idején, ami jelentős károkat okozhat a termésben. Talaj-igénye mindkét gyümölcsnemnek a meleg, könnyű homoktalaj, löszön kialakult vályogos agyag vagy agyagos homoktalaj, ha tápanyagban nem túl szegények és elegendő meszet és humuszt tartalmaznak. A talajvízszint vagy a vízzáró talajréteg mélysége cseresznye alatt 2,5-4, meggy alatt 1,5-3 m-nél a legmegfelelőbb.


Betegségei és károsítói: Betegségei közül a monília a legveszé­lyesebb, különösen a meggy moníliája okozhat súlyos káro­kat a virágzás idején. Kisebb jelentőségű károk keletkezhet­nek a levéllyukasztó-gomba fellépésétől. A kártevők közül a cseresznyelégy a legszámottevőbb károsító.

Választékunkban megtalálhatók a legjobb minőségű gyümölcsfák, amelyek garantálják a bőséges termést és a friss gyümölcsök élvezetét. Akár alma, körte, cseresznye, szőlő vagy diófákra van szüksége, nálunk megtalálja a legjobb fajtákat, de itt nem álltunk meg, olyan különleges gyümölcstermő fákkal is rendelkezünk, mint például banán, füge vagy kivi! Szakértő kertészeink segítenek a megfelelő fajták kiválasztásában, hogy a kertje évszaktól függetlenül mindig gyümölcsökkel terhes legyen.

Ha a dísznövények varázslatos világában szeretne kalandozni, válogasson kínálatunkban található díszfák és cserjék közül, amelyek nemcsak a kertet díszítik, hanem madarakat és pillangókat is vonzanak.. Az exkluzív és egyedi fajtáknak köszönhetően kertje garantáltan kitűnik majd a tömegből. Válasszon színpompás rózsáink közül, vagy varázsoljon virágba borult környezetet az elegáns levenduláinkkal.

Konyhakertje gazdagításához is biztosítunk széles választékot konyhakerti növényekből. Friss zöldségek és fűszernövények termesztése még soha nem volt ennyire egyszerű. Legyen szó paradicsomról, paprikáról, bazsalikomról vagy kakukkfűről, a legjobb minőségű növényeket kínáljuk, hogy otthoni kertjében mindig friss és ízletes terményeket szedhessen.

Csodakertész Barna Faiskola webáruházában nemcsak kiváló minőségű növényeket talál, hanem széles választékot kínálunk kertészeti kiegészítőkből is, amelyek segítenek Önnek a kert gondozásában és szebbé tételében. Többféle szerszám közül válogathat, amelyek hozzájárulnak a hatékony és könnyed munkavégzéshez. Szerszámaink kiváló minőségű anyagokból készülnek, hogy hosszú élettartamot és megbízhatóságot biztosítsanak.

Ha szeretne gondoskodni növényei öntözéséről, kínálunk különféle öntözőrendszerek és öntözési kiegészítőket. Ezek a kiegészítők segítenek hatékonyan és gazdaságosan öntözni kertjét, miközben megőrzik a vízforrásokat és elősegítik a víztakarékosságot.

Ne feledkezzünk meg a szakértelemről sem! Kínálatunkban találhatók olyan szakmai könyvek, amelyeket szakértőink is jó szívvel ajánlanak és segítenek hamarabb termőre fordítani kertje növényeit és megelőzni a betegségeket.

Rólunk mondták vásárlóink