Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/407-3213

Szűrés
Termékenyülés
Érési időszak
Ellenálló képesség
Termés
Eredet
Mérete
Ültetési hely
Ár (Ft)
9 489 Ft - 14 890 Ft
Termék státusza

Birs

Mit jelent az, hogy konténeres gyümölcstermő? Olyan növényekről van itt szó, amelyek műanyag cserépben, saját földlabdájukban nőttek, így azt átszőhették gyökereikkel, ezáltal pedig sokkal könnyebben alkalmazkodnak a kiültetéshez is. Másik előnyük, hogy a konténeres növényeket -a szabadgyökeresekkel ellentétben- bármikor elültethetjük, de mégsem szükséges őket egyből kiültetni. Szinte bármeddig tárolhatjuk őket a cserépben, csak a tápanyag utánpótlásról és a locsolásról kell gondoskodnunk.


13termék113

Elterjedten használt alanya tulaj­donképpen csak egy van, a vadbirs, melyet bujtással szapo­rítanak. A legjobban bevált az ebből a fajtakeverékből ki­választott BA29 típus. Egyesek szerint a gala­gonya is jó alanya, sőt jobb, mint bármelyik vadbirstípus. A fiatal telepítésnek 2-3 évig koronaalakító metszést adunk, utána csak kivételesen kell egy-két ágat levágni, egyébként metszeni egyáltalában nem szabad.


Termőhely-igénye: A birs meleg-igényes. Az igen alacsony hő­mérsékleten, mély fekvésben fagykárt szenvedhet. Csapa­dék-igénye közepes. A középkötött vagy homokos vályog­talajokon fejlődik jól. Alkalmasak termesztésére azok az alföldi homoktalajok is, amelyek alatt nincs mélyen a talaj­víz. Száraz, sovány talajokon gyümölcse apró marad és kö­vecses lesz. Hideg, kötött talajokon, túl nedves fekvésben nem marad meg.


Betegségei és károsítói; Betegségei közül a monilia, a levél feketefoltossága elterjedt, kártevői közül pedig az almamoly, a hajtástörő eszelény és a recés körtepoloska fordul elő rajta gyakrabban.

Választékunkban megtalálhatók a legjobb minőségű gyümölcsfák, amelyek garantálják a bőséges termést és a friss gyümölcsök élvezetét. Akár alma, körte, cseresznye, szőlő vagy diófákra van szüksége, nálunk megtalálja a legjobb fajtákat, de itt nem álltunk meg, olyan különleges gyümölcstermő fákkal is rendelkezünk, mint például banán, füge vagy kivi! Szakértő kertészeink segítenek a megfelelő fajták kiválasztásában, hogy a kertje évszaktól függetlenül mindig gyümölcsökkel terhes legyen.

Ha a dísznövények varázslatos világában szeretne kalandozni, válogasson kínálatunkban található díszfák és cserjék közül, amelyek nemcsak a kertet díszítik, hanem madarakat és pillangókat is vonzanak.. Az exkluzív és egyedi fajtáknak köszönhetően kertje garantáltan kitűnik majd a tömegből. Válasszon színpompás rózsáink közül, vagy varázsoljon virágba borult környezetet az elegáns levenduláinkkal.

Konyhakertje gazdagításához is biztosítunk széles választékot konyhakerti növényekből. Friss zöldségek és fűszernövények termesztése még soha nem volt ennyire egyszerű. Legyen szó paradicsomról, paprikáról, bazsalikomról vagy kakukkfűről, a legjobb minőségű növényeket kínáljuk, hogy otthoni kertjében mindig friss és ízletes terményeket szedhessen.

Csodakertész Barna Faiskola webáruházában nemcsak kiváló minőségű növényeket talál, hanem széles választékot kínálunk kertészeti kiegészítőkből is, amelyek segítenek Önnek a kert gondozásában és szebbé tételében. Többféle szerszám közül válogathat, amelyek hozzájárulnak a hatékony és könnyed munkavégzéshez. Szerszámaink kiváló minőségű anyagokból készülnek, hogy hosszú élettartamot és megbízhatóságot biztosítsanak.

Ha szeretne gondoskodni növényei öntözéséről, kínálunk különféle öntözőrendszerek és öntözési kiegészítőket. Ezek a kiegészítők segítenek hatékonyan és gazdaságosan öntözni kertjét, miközben megőrzik a vízforrásokat és elősegítik a víztakarékosságot.

Ne feledkezzünk meg a szakértelemről sem! Kínálatunkban találhatók olyan szakmai könyvek, amelyeket szakértőink is jó szívvel ajánlanak és segítenek hamarabb termőre fordítani kertje növényeit és megelőzni a betegségeket.

Rólunk mondták vásárlóink