Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/586-9493

Datolyaszilva

A Csodakertész Barna Faiskola büszke arra, hogy partnere lehet álmai kertjének megteremtésében. Csapatunk örömmel segít Önnek abban, hogy olyan kertet hozzon létre, amely szépséggel, örömmel és zöld élettel tölti meg mindennapjait. Böngésszen termékeink közül és kezdje el megvalósítani kertészeti álmait még ma!


A datolyaszilva csak a nevében hordozza a szilva és a datolya nevet. Valójában rokoni kapcsolata egyikkel sincs. A Datolyaszilva (magyarul Káki) az ébenfafélék családjába tartozik. Szaporítása oltással történi, alany gyanánt a Diospyros kaki magoncait használják, de elterjedtebb alanya a fajta kákiszilváknak a Diospyros lotus. Ezek mellett előfordulhat még a Diospyros virginiana is, mely amerikai származású faj.

Magyarország éghajlata alatt az utóbbi időben tapasztaltak szerint elfogadhatóan termeszthető. Fiatal korában a téltűrése korlátozott, ezért védelemről gondoskodni kell, viszont a fagyzugos helyektől eltekintve és városi kertekben kevesebb takarással is beéri és jól teleltethető növény.

Tapasztalatom szerint kedveli a középkötött vályog talajokat, de nem szereti a túlöntözést. Mérsékelt vízadagokat kíván. A pangóvíz tönkre teszi.

Fontos megjegyezni, hogy termése utóérlelést igényel. A kellemetlen fanyar ízt tapasztalatom szerint a leghatékonyabban úgy lehet „eltűntetni” a gyümölcsből, ha fagyasztóba tesszük őket egy időre. Ehetővé akkor lesz, amikor a héja áttetszővé, üvegessé válik a gyümölcs húsa pedig teljesen megpuhul.

 

Választékunkban megtalálhatók a legjobb minőségű gyümölcsfák, amelyek garantálják a bőséges termést és a friss gyümölcsök élvezetét. Akár alma, körte, cseresznye, szőlő vagy diófákra van szüksége, nálunk megtalálja a legjobb fajtákat, de itt nem álltunk meg, olyan különleges gyümölcstermő fákkal is rendelkezünk, mint például banán, füge vagy kivi! Szakértő kertészeink segítenek a megfelelő fajták kiválasztásában, hogy a kertje évszaktól függetlenül mindig gyümölcsökkel terhes legyen.

Ha a dísznövények varázslatos világában szeretne kalandozni, válogasson kínálatunkban található díszfák és cserjék közül, amelyek nemcsak a kertet díszítik, hanem madarakat és pillangókat is vonzanak.. Az exkluzív és egyedi fajtáknak köszönhetően kertje garantáltan kitűnik majd a tömegből. Válasszon színpompás rózsáink közül, vagy varázsoljon virágba borult környezetet az elegáns levenduláinkkal.

Konyhakertje gazdagításához is biztosítunk széles választékot konyhakerti növényekből. Friss zöldségek és fűszernövények termesztése még soha nem volt ennyire egyszerű. Legyen szó paradicsomról, paprikáról, bazsalikomról vagy kakukkfűről, a legjobb minőségű növényeket kínáljuk, hogy otthoni kertjében mindig friss és ízletes terményeket szedhessen.

Csodakertész Barna Faiskola webáruházában nemcsak kiváló minőségű növényeket talál, hanem széles választékot kínálunk kertészeti kiegészítőkből is, amelyek segítenek Önnek a kert gondozásában és szebbé tételében. Többféle szerszám közül válogathat, amelyek hozzájárulnak a hatékony és könnyed munkavégzéshez. Szerszámaink kiváló minőségű anyagokból készülnek, hogy hosszú élettartamot és megbízhatóságot biztosítsanak.

Ha szeretne gondoskodni növényei öntözéséről, kínálunk különféle öntözőrendszerek és öntözési kiegészítőket. Ezek a kiegészítők segítenek hatékonyan és gazdaságosan öntözni kertjét, miközben megőrzik a vízforrásokat és elősegítik a víztakarékosságot.

Ne feledkezzünk meg a szakértelemről sem! Kínálatunkban találhatók olyan szakmai könyvek, amelyeket szakértőink is jó szívvel ajánlanak és segítenek hamarabb termőre fordítani kertje növényeit és megelőzni a betegségeket.

Rólunk mondták vásárlóink