Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/586-9493

Szűrés
Termékenyülés
Érési időszak
Ellenálló képesség
Termés
Eredet
Mérete
Ültetési hely
Termés állaga
Fagyvédelem
Konzisztencia
Ár (Ft)
7 899 Ft - 24 991 Ft
Termék státusza

Kajszi

A Csodakertész Barna Faiskola büszke arra, hogy partnere lehet álmai kertjének megteremtésében. Csapatunk örömmel segít Önnek abban, hogy olyan kertet hozzon létre, amely szépséggel, örömmel és zöld élettel tölti meg mindennapjait. Böngésszen termékeink közül és kezdje el megvalósítani kertészeti álmait még ma!

49termék149

A korábbi idők  szőlővidékek szórvány kajszifáinak alanya túlnyomó részben számos helyi szilva­fajta és a magról kelt vadkajszi vagy tengeri barack.


Termőhely-igénye: A kajszi éghajlati igényeiben a hőmérsék­letnek van döntő szerepe. Általában ott termelhető, ahol az évi középhőmérséklet eléri vagy meghaladja a 10 C°-ot, nyá­ron pedig a 18 C°-ot. A téli időszakban, amint a hőmérséklet a -25 C° alá süllyed, fagykárt szenvedhet.


A kajszi igen napfényigényes. Talajigényéről az állapítható meg, hogy termelésére legjob­bak a meleg, könnyű, homokos, jól levegőzött talajok, ame­lyekben nem túl nagy mélységben (100—150 cm) jó vízgaz­dálkodású, ásványi anyagban gazdag agyagréteg húzódik. A homokot lösz, köves murva vagy apró szemű kavics is he­lyettesítheti.


Betegségei és kártevői: Gombabetegségei közül a legfontosabb a monília, mely a virágját, esetleg a kötődött kis gyümölcsöt károsítja, a kifejlett termésben csak csapadékos időben tesz kárt. A levél-lyukasztó gomba a leveleit és gyümölcsét támadja, Jelentős károkat okoz a kajszi-vírus, amely a falevélről és a kőmagon jelentkező gyűrű alakú rajzról ismerhető fel. Kár­tevői közül a hajtásokat és a gyümölcsöt pusztító barackmoly és a pajzstetvek a legfontosabbak. A kajszigyümölcsösökben a legnagyobb veszteséget a gutaütés okozza, amely meg nem felelő alanynak, betegségeknek, fagyhatásnak és egyéb ked­vezőtlen élettani hatásoknak következtében lép fel.

Választékunkban megtalálhatók a legjobb minőségű gyümölcsfák, amelyek garantálják a bőséges termést és a friss gyümölcsök élvezetét. Akár alma, körte, cseresznye, szőlő vagy diófákra van szüksége, nálunk megtalálja a legjobb fajtákat, de itt nem álltunk meg, olyan különleges gyümölcstermő fákkal is rendelkezünk, mint például banán, füge vagy kivi! Szakértő kertészeink segítenek a megfelelő fajták kiválasztásában, hogy a kertje évszaktól függetlenül mindig gyümölcsökkel terhes legyen.

Ha a dísznövények varázslatos világában szeretne kalandozni, válogasson kínálatunkban található díszfák és cserjék közül, amelyek nemcsak a kertet díszítik, hanem madarakat és pillangókat is vonzanak.. Az exkluzív és egyedi fajtáknak köszönhetően kertje garantáltan kitűnik majd a tömegből. Válasszon színpompás rózsáink közül, vagy varázsoljon virágba borult környezetet az elegáns levenduláinkkal.

Konyhakertje gazdagításához is biztosítunk széles választékot konyhakerti növényekből. Friss zöldségek és fűszernövények termesztése még soha nem volt ennyire egyszerű. Legyen szó paradicsomról, paprikáról, bazsalikomról vagy kakukkfűről, a legjobb minőségű növényeket kínáljuk, hogy otthoni kertjében mindig friss és ízletes terményeket szedhessen.

Csodakertész Barna Faiskola webáruházában nemcsak kiváló minőségű növényeket talál, hanem széles választékot kínálunk kertészeti kiegészítőkből is, amelyek segítenek Önnek a kert gondozásában és szebbé tételében. Többféle szerszám közül válogathat, amelyek hozzájárulnak a hatékony és könnyed munkavégzéshez. Szerszámaink kiváló minőségű anyagokból készülnek, hogy hosszú élettartamot és megbízhatóságot biztosítsanak.

Ha szeretne gondoskodni növényei öntözéséről, kínálunk különféle öntözőrendszerek és öntözési kiegészítőket. Ezek a kiegészítők segítenek hatékonyan és gazdaságosan öntözni kertjét, miközben megőrzik a vízforrásokat és elősegítik a víztakarékosságot.

Ne feledkezzünk meg a szakértelemről sem! Kínálatunkban találhatók olyan szakmai könyvek, amelyeket szakértőink is jó szívvel ajánlanak és segítenek hamarabb termőre fordítani kertje növényeit és megelőzni a betegségeket.

Rólunk mondták vásárlóink