Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/407-3213

Szűrés
Gyümölcs hús színe
Termékenyülés
Érési időszak
Ellenálló képesség
Termés
Eredet
Mérete
Ültetési hely
Konzisztencia
Magvaválóság
Nektarin
Ár (Ft)
8 390 Ft - 24 990 Ft
Termék státusza

Őszibarack

Mit jelent az, hogy konténeres gyümölcstermő? Olyan növényekről van itt szó, amelyek műanyag cserépben, saját földlabdájukban nőttek, így azt átszőhették gyökereikkel, ezáltal pedig sokkal könnyebben alkalmazkodnak a kiültetéshez is. Másik előnyük, hogy a konténeres növényeket -a szabadgyökeresekkel ellentétben- bármikor elültethetjük, de mégsem szükséges őket egyből kiültetni. Szinte bármeddig tárolhatjuk őket a cserépben, csak a tápanyag utánpótlásról és a locsolásról kell gondoskodnunk.


62termék150
62termék150


Nálunk régebben alanynak elsősorban a keserűmandulát használták, mely a tapasztalatok szerint a meleg, kötöttebb, agyagos talajokon a ráoltott ősziba­rackfának a legjobb fejlődést és a leghosszabb életkort bizto­sítja. Az alföldi ho­moktalajokra a keserűmandula-alany nem bizonyult meg­felelőnek, ezért itt az őszibarack magról kelt és fává nőtt apró gyümölcsű fajtáinak, az ún. vadőszibaracknak magcse­metéit használják alanyul. A myrobalánnak, a St. Julién szilvának, valamint a vadkajszinak mint őszibarack alany­nak nincs nálunk számottevő jelentősége, viszont egyre gyakrabban találkozhatunk és faiskolánk is szívesen használja a GF677 mandulabarack klónt alanyként. Az eddigi gyakorlat szerint a keserűmandulán álló fákat általában katlanalakra, míg az alföldi homokokra telepített jóval erősebb növésű vadőszibarackon álló fákat bokor alakra nevelték és hosszabbra metszették. Az újabb tapasztalatok szerint domb­vidéki keserűmandulán álló fák is nevelhetők bokoralakra, sőt sok helyen ezzel a faalakkal az egy fára eső termés­hozam növelhető. Fejes Sándor tapasztalatai szerint az őszi­barackfák termőíves orsóként művelve korán termőre for­dulnak, és nagyobb, jobb minőségű termést adnak.


Termőhely-igénye: Az őszibarack-termesztésben a hőmérsék­letnek nagy szerepe van. A tapasztalatok szerint a termesz­tésre alkalmas területeken a nyári hónapok középhőmérsék­letének a 20 C° felett kell lennie, míg a téli nyugalmi állapot­ban több hónapig 7 C° alatti hőmérséklet szükséges. Ez a hő­mérséklet nálunk az ország területének nagy részén biztosí­tott. A -20 C° alatti hőmérséklet főleg, ha az huzamosabb ideig tart, rendszerint fagykárokat okoz. A virágzáskor, kö­tődéskor és a kis gyümölcsök fejlődésének időszakában már a -2-3 C° alá süllyedő hőmérséklet jelentős károkat okoz. A napfénytartam iránt az őszibarack igényes. Az őszi­barack nem szárazságkedvelő növény, a bőséges vízellátású talajokon a száraz jellegűekhez képest többszörös termést ad. Ezért az évi csapadék alsó határául 600-700 mm-t kell tekintenünk, jó vízgazdálkodású talajokon azonban ennél ke­vesebb is elegendő. A talaj iránt nem különösképpen igényes. A jó minőségű homoktalajokon, ahol nem túl mélyen agyag­réteg húzódik, igen jól fejlődik, de megterem a középkötött vályog-, vagy vályogos agyagtalajokon, sőt a kőtörmelékes talajokon is, ha azok kellő mésztartalmúak és tápanyagban nem túlságosan szegények. A mély fekvésű, kötött, hideg ta­lajoknak az őszibarack nem díszük.


Betegségei, károsítói: Legjelentősebb betegségei a levélfodrosodás, mely főként a sárga húsú fajtákban tesz kárt, a monília, a lisztharmat, a levél-lyukasztó gomba és a levéltetűvel vagy pajzstetűvel fertőzött fákon a korompenész. Kártevői közül legkiemelkedőbbek a levéltetvek és a pajzstetvek, va­lamint a barackmoly.

Választékunkban megtalálhatók a legjobb minőségű gyümölcsfák, amelyek garantálják a bőséges termést és a friss gyümölcsök élvezetét. Akár alma, körte, cseresznye, szőlő vagy diófákra van szüksége, nálunk megtalálja a legjobb fajtákat, de itt nem álltunk meg, olyan különleges gyümölcstermő fákkal is rendelkezünk, mint például banán, füge vagy kivi! Szakértő kertészeink segítenek a megfelelő fajták kiválasztásában, hogy a kertje évszaktól függetlenül mindig gyümölcsökkel terhes legyen.

Ha a dísznövények varázslatos világában szeretne kalandozni, válogasson kínálatunkban található díszfák és cserjék közül, amelyek nemcsak a kertet díszítik, hanem madarakat és pillangókat is vonzanak.. Az exkluzív és egyedi fajtáknak köszönhetően kertje garantáltan kitűnik majd a tömegből. Válasszon színpompás rózsáink közül, vagy varázsoljon virágba borult környezetet az elegáns levenduláinkkal.

Konyhakertje gazdagításához is biztosítunk széles választékot konyhakerti növényekből. Friss zöldségek és fűszernövények termesztése még soha nem volt ennyire egyszerű. Legyen szó paradicsomról, paprikáról, bazsalikomról vagy kakukkfűről, a legjobb minőségű növényeket kínáljuk, hogy otthoni kertjében mindig friss és ízletes terményeket szedhessen.

Csodakertész Barna Faiskola webáruházában nemcsak kiváló minőségű növényeket talál, hanem széles választékot kínálunk kertészeti kiegészítőkből is, amelyek segítenek Önnek a kert gondozásában és szebbé tételében. Többféle szerszám közül válogathat, amelyek hozzájárulnak a hatékony és könnyed munkavégzéshez. Szerszámaink kiváló minőségű anyagokból készülnek, hogy hosszú élettartamot és megbízhatóságot biztosítsanak.

Ha szeretne gondoskodni növényei öntözéséről, kínálunk különféle öntözőrendszerek és öntözési kiegészítőket. Ezek a kiegészítők segítenek hatékonyan és gazdaságosan öntözni kertjét, miközben megőrzik a vízforrásokat és elősegítik a víztakarékosságot.

Ne feledkezzünk meg a szakértelemről sem! Kínálatunkban találhatók olyan szakmai könyvek, amelyeket szakértőink is jó szívvel ajánlanak és segítenek hamarabb termőre fordítani kertje növényeit és megelőzni a betegségeket.

Rólunk mondták vásárlóink