Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/407-3213

Szűrés
Gyümölcs hús színe
Termékenyülés
Érési időszak
Ellenálló képesség
Termés
Eredet
Mérete
Ültetési hely
Konzisztencia
Tárolhatóság
Ár (Ft)
2 990 Ft - 17 990 Ft
Termék státusza

Körte

Mit jelent az, hogy konténeres gyümölcstermő? Olyan növényekről van itt szó, amelyek műanyag cserépben, saját földlabdájukban nőttek, így azt átszőhették gyökereikkel, ezáltal pedig sokkal könnyebben alkalmazkodnak a kiültetéshez is. Másik előnyük, hogy a konténeres növényeket -a szabadgyökeresekkel ellentétben- bármikor elültethetjük, de mégsem szükséges őket egyből kiültetni. Szinte bármeddig tárolhatjuk őket a cserépben, csak a tápanyag utánpótlásról és a locsolásról kell gondoskodnunk.


86termék150
86termék150

Szaporítására két alanyt haszná­lunk, úm. a vadkörtét és a gyengébb fejlődésű birsalanyt. A vadkörtére oltott körtefák erőteljesen fejlődnek közepes- és alacsony törzsmagassággal. Törpealanyán, a birsen a törpe­fákat általában bokor vagy termőkaros orsó alakra neveljük.


Termőhely-igénye: A körtefa melegigényesebb, mint az almafa, ezért hideg északi szelektől védett, enyhe lejtőkön fejlődik a legjobban, ahol a téli fagyok sem okoznak kárt benne. Kü­lönösen fokozott a melegigénye a birsalanyon álló fáknak. Jelentős a csapadékigénye, mert a 700-800 mm évi csapa­dékot elérő területeken terem legjobban. A talaj iránt sem igénytelen. A meleg, középkötött vagy homokos vályog tala­jokon érzi jól magát, de jó a fejlődése a tápanyagban gaz­dag barna homoktalajokon is. Sovány homokon, meszes vagy erősen kötött talajokon gyengén fejlődik és termése is ki­sebbre nő, és rendszerint, különösen a magház körül köve­csessé és emiatt értéktelenné válik. Termesztésének a megfe­lelő talaj mellett legfontosabb feltétele az elegendő vízellá­tottság, amely akkor biztosított, ha a vadra oltott körték alatt a talajvíz mélysége 2,5—3, a birsalanyúak alatt pedig 1,5—2 m.


Betegségei és károsítói: Gombabetegségei közül a legjelentő­sebb a körte-varasodás, amely a fás részeken, leveleken és a gyümölcsön egyaránt megjelenik, és a monilia, amely főként a gyümölcsben okoz kárt. Kártevői közül sokszor jelentkez­nek a különböző pajzstetvek, levéltetvek, a recés körtepo­loska, a hajtástörő eszelény és a gyümölcsöt károsító poloska- szagú körtedarázs, valamint az almamoly.

Választékunkban megtalálhatók a legjobb minőségű gyümölcsfák, amelyek garantálják a bőséges termést és a friss gyümölcsök élvezetét. Akár alma, körte, cseresznye, szőlő vagy diófákra van szüksége, nálunk megtalálja a legjobb fajtákat, de itt nem álltunk meg, olyan különleges gyümölcstermő fákkal is rendelkezünk, mint például banán, füge vagy kivi! Szakértő kertészeink segítenek a megfelelő fajták kiválasztásában, hogy a kertje évszaktól függetlenül mindig gyümölcsökkel terhes legyen.

Ha a dísznövények varázslatos világában szeretne kalandozni, válogasson kínálatunkban található díszfák és cserjék közül, amelyek nemcsak a kertet díszítik, hanem madarakat és pillangókat is vonzanak.. Az exkluzív és egyedi fajtáknak köszönhetően kertje garantáltan kitűnik majd a tömegből. Válasszon színpompás rózsáink közül, vagy varázsoljon virágba borult környezetet az elegáns levenduláinkkal.

Konyhakertje gazdagításához is biztosítunk széles választékot konyhakerti növényekből. Friss zöldségek és fűszernövények termesztése még soha nem volt ennyire egyszerű. Legyen szó paradicsomról, paprikáról, bazsalikomról vagy kakukkfűről, a legjobb minőségű növényeket kínáljuk, hogy otthoni kertjében mindig friss és ízletes terményeket szedhessen.

Csodakertész Barna Faiskola webáruházában nemcsak kiváló minőségű növényeket talál, hanem széles választékot kínálunk kertészeti kiegészítőkből is, amelyek segítenek Önnek a kert gondozásában és szebbé tételében. Többféle szerszám közül válogathat, amelyek hozzájárulnak a hatékony és könnyed munkavégzéshez. Szerszámaink kiváló minőségű anyagokból készülnek, hogy hosszú élettartamot és megbízhatóságot biztosítsanak.

Ha szeretne gondoskodni növényei öntözéséről, kínálunk különféle öntözőrendszerek és öntözési kiegészítőket. Ezek a kiegészítők segítenek hatékonyan és gazdaságosan öntözni kertjét, miközben megőrzik a vízforrásokat és elősegítik a víztakarékosságot.

Ne feledkezzünk meg a szakértelemről sem! Kínálatunkban találhatók olyan szakmai könyvek, amelyeket szakértőink is jó szívvel ajánlanak és segítenek hamarabb termőre fordítani kertje növényeit és megelőzni a betegségeket.

Rólunk mondták vásárlóink